Kizökkent világ

2008. február 12. 17:16 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Koyaanisqatsi - ha mond ez valakinek valamit, jó régen láttuk már a mozifilmet. Sok mindenre fel vagyunk készülve, úgy érezzük, minket már nem érhet meglepetés, ám végül kiderül, van lejjebb. A mai hírben azt olvashatjuk, (tisztára mint hogy a suszter cipője lukas) hogy az AVSoft Technologies antivírus letöltő oldalát is megfertőzték kártékony IFRAME kóddal, és ettől kezdve kártevőket töltöttek le a látogatók - igaz, ez az eset Indiában történt.



Hogy már minden megtörténthet, és nyugalmas hétköznapi emberek helyett a végletekig gyanakvó, paranoiás elmebetegnek kellene lennünk, az a másik storyból világlik ki: hogyan aknázzák ki a csalók az internet világát zseniális trükkjeikkel. Szó van itt a Fából faragott királyfi helyett fából faragott számítógép billentyűzetről (ezt egy igazi számítógép helyett kapta a pénzéért az áldozat), de úgy tűnik, az oly régi 419-es nigériai csalás is képes újabbnál újabb köntösbe bújva, turbosított extra változatokkal színre lépni. Nekünk a nigériai lelkipásztor tetoválási trükkje tetszett a legjobban, de úgy látszik tényleg a balek a legelterjedtebb árucikk a Földön. Aki szereti a cirkalmas urbanlegends típusú történeteket, vagy csak képbe akar kerülni a csalási módszerekkel és a csalókra vadászókkal kapcsolatban, ne hagyja ki. Nálunk is jelent meg érdekes olvasni való, igaz ez nem kifejezetten a csalásokkal, hanem a hoaxok és lánclevelek útján terjedő igaz vagy igaznak látszó történeteket öleli fel Legendavadászat címmel.



Mi pedig talán azzal egészíthetnénk ki korábbi intelmeinket, melyeket a vadonatúj, de vírusfertőzött készülékekről írtunk, hogy az árverési portálokon vagy használtan vett készülékek esetén is legyünk elővigyázatosak, particionáljuk újra a merevlemezt, vagy kezdjük a birtokbavételt egy alapos vírus- és kémprogram ellenőrzéssel. Ja és Commodore 64-et csak megbízható forrásból szerezzünk be ;-)
1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPY89 2008.02.19. 23:00:32

lol még anno volt ilyenem megbízható forrásból nem fa :P
süti beállítások módosítása