És akkor a karakterek leestek...

2008. március 15. 22:01 - Csizmazia Darab István [Rambo]

... a képernyő alsó sorába. Mintha a híres Cascade (vagy Potyogós) vírus kelne új életre főnix madárként.



Szerencsére nem erről van szó. Buherátor kollégának köszönjük a linket, amely egy ártalmatlan, de módfelett érdekes MacIntosh gépeken futó, úgynevezett Newton vírust mutat.



Az inkább vicces programnál a fő kérdés inkább az, honnan tudja a számítógép, illetve a monitor, hogy mikor tartják éppen ferdén? Lehet, hogy esetleg csak trükk az egész? Emlékszem régen volt a traktorokban egy V alakú cső, benne higannyal, és ez figyelte, hogy a traktor ne dőljőn be veszélyesen, illetve ne boruljon fel. Gondolom, ez nem alapfelszereltség az Apple gépeiben, de akkor ezt itt hogy ;-) Aki tud erre vonatkozóan érdemi részletekkel szolgálni, dobjon egy kommentet. Talán Pontscho is erre téved egyszer, akkor pedig üdv neki :-)
4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buherator · http://buhera.blog.hu 2008.03.15. 23:00:17

Én arra gyanakszom, hogy a merevlemezeknél szokott lenni egy rázkódásérzékelő, ami túlzott igénybevételnél olyan helyzetbe állítja a vinyót, hogy az író/olvasó fej ne tegyen kárt a lemezben. El tudom képzelni, hogy ezt az egységet kérdezgeti a program a dőlésről. Ha ciszont kamu a viedo, akkor elég jól van kivitelezve!

Subba Sógor 2008.03.26. 12:06:02

hogy mennyiben inkább trükk a videó azt nem tudom, de azt biztos, hogy a jobb mac laptopokban van mozgásérzékelő. kb. olyan mint ami a Wii kontrollerekben is van. mutatott pl. egy starwars fénykardozós effektet. a gép mozgatásával lehetett a fénykard hangját utánozni, tisztára mintha kezedben lenne a fénykard. már persze ha létezne fénykard ;)

Subba Sógor 2008.03.26. 12:07:16

kimaradt, hogy a kollégám, mert neki van ilyen laptopja.
de majd letöltetem vele ezt a "vírust" és kipróbáljuk :)

titan 2010.04.27. 14:19:23

Wiiccesen néz ki :) Egyébként én is láttam már oylan gépet, ami tudta figyelni a dőlését (bár korlátoottan)
És buherátornak is igaza lehet.
süti beállítások módosítása