Mega Mac javítófolt

2008. szeptember 16. 11:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

34 különféle biztonsági hiba javítása oldódik meg a legfrissebb patch letöltésével, ezek között egyszerű warning figyelmeztetéstől egészen a távoli kódvégrehajtását lehetővé tevő komoly sérülékenység is volt.

A teljes listában több puffertúlcsordulási, memória mérgezési és egyéb hiba is volt. A rendszeres javítások letöltése itt is fontos, hiszen különféle sebezhetőségek szűnnek meg így a rendszerben. Nem szokatlan az ilyen nagy méretű (157 MB) javítócsomagok megjelenése, szinte már szokásosnak számít, hogy egyszerre 20-30-40 probléma együttes megoldását lehet letölteni.

Annak köszönhetően, hogy a Mac gépek elterjedtsége egyre emelkedik, az ellene irányuló kártékony trójai és egyéb kódok támadása is várhatóan emelkedni fog a jövőben.

Emiatt itt is érdemes a frissítések automatikus fogadását, illetve azok futtatását miharabb elvégezni.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása