Dupla dinamit

2008. szeptember 22. 12:04 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ha a Double Impact című mozifilmet nézzük, akkor a "karatéjozós" filmek kedvelőinek biztosan nincs kifogásuk, hogy egyszerre két példányban láthatják kedvenc Van Dammejukat. Azonban vannak dolgok, amikből nem olyan izgalmas két egyformát látni.

Nézem a linket, mely a friss Symantec Smart Security nevű csomag megjelenéséről szól, és egyszerűen nem értem. Nincs ezeknek az emberek lelke vagy szeme? Nem nézik a konkurrenciát? Nem olvasnak újságot, internetet, sajtóközleményeket? Hogy 2007 októberben már megjelent egy ESET Smart Security nevű komplett biztonsági termék, és talán mégsem olyan jó ötlet ennek mintájára hajszál pontosan és nyíltan ezt a fantázia nevet adni a sajátjuknak egy hirdetésben?

Bár ha meg "az érdek a világ ura" szempontjából vizsgálom, még akár tudatos lépésként is elképzelhető: ha egy laikus bemegy a boltba, hogy vegyen fél kiló Smart Securityt ;-), mert eddig csupa jót hallott róla, akkor laza csuklómozdulattal mégis lehet neki a másikat adni a NOD-os helyett, és ez jó üzlet. Nem mellesleg ezzel a módszerrel akár jól el is lehet harácsolni néhány Google találatot egy másik terméktől.

Úgy tűnik a sebesség egy idő óta már nem szitokszó náluk. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, kíváncsi lennék egy független, komplett Security Suite tesztre, hogy ki milyen sebességgel teljesít AZONOS beállítások mellett.

Egyszer már beszélgettünk hasonló témáról a Fantázia és ötlet a reklámokban című postban, és most hogy ismét történtek dolgok, kénytelen-kelletlen terítékre került. Remélhetőleg a mostani félreértést majd békésen tisztázza egymással a két gyártó menedzsmentje, ki volt az első, mindenesetre azon biztos nem kell hajba kapniuk a meetingen, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás :-). Ám akár direkt volt, akár csak véletlen, szerintem elég sután fest az ilyesmi, kicsit olyan, mint amikor az MS Apple progival készíti az Apple ellenes kampány anyagát :-)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Algernon 2008.09.22. 15:56:06

"Azt már csak zárójelben jegyzem meg, kíváncsi lennék egy független, komplett Security Suite tesztre, hogy ki milyen sebességgel teljesít AZONOS beállítások mellett."

Az AV-comparatives.org legfrisebb tesztjében vizsgálják a kézi keresések sebességét. Ott a Norton simán győzött.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.09.22. 17:21:32

Helló!
Igen, azt láttam, de az nem biztonsági csomagok tesztje volt!
Most ezt kezdtem el bújni:
www.passmark.com/ftp/antivirus_09-performance-testing-ed1.pdf
süti beállítások módosítása