Jó estét az EstDomainsnek

2008. október 30. 12:54 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Szakmai körökben már régóta ismerik a hírhedt EstDomains "munkásságát". Nagy számú spam- és kártevőterjesztő oldal regisztrálásában részes céget több antivírus vállalat is tudatos felelőtlenséggel vádolja. Nem utolsósorban rengeteg hamis antivírust terjesztő weboldalt is náluk jegyeztek be. Most végre lehet, hogy végleg becsöngetnek nekik.

Kártékony oldalak ezreit lehetett könnyen bejegyezni az EstDomainsnél.  A problémáról többek közt Mikko Hypponen is részletesen beszámolt a blogoldalukon. Úgy tűnik, végre valahára sikerül végetvetni ennek az ámokfutásnak. Ha egy cég vezető tisztviselőjét elitélik, akkor az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) szabályai szerint felfüggesztheti működésüket. Az EstDomains cég vezetőjének, Vladimir Tsastsint zűrös ügyletei miatt februárban elítélték Észtországban hitelkártyacsalás, pénzhamisítás és pénzmosás vádjával.

A mostani döntésen az általuk jegyzett 281 ezer, köztük rengeteg kétes bejegyzés sorsa múlik, elveszik tőlük ezeket. Bár a felfüggesztés eredetileg november 12-én megtörtént volna, azonban az EstDomains fellebbezett arra hivatkozva, hogy azóta már Tsasin lemondott a posztjáról, így emiatt most ez a lépés valamennyi ideig még csúszni fog.

Lehet, hogy ezúttal KO lesz a vége...

Mindenesetre örömmel látjuk az ilyen irányú lépéseket. A probléma összetett, ezért az ellene hozott lépéseknek is átgondoltnak, összehangoltnak és mindenre kiterjedőnek kell lennie. Szurkoljunk ennek együtt!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása