Ismét elesett a kekesteto.com

2009. január 01. 10:27 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy támadók ismét lecseréljék a turisztikai weboldal címlapját.

Mint arról az Index beszámolt, 2008. december 26-án ismeretlen török elkövetők defacelték az oldalt. Most a weboldalra a "HaCKeD Cyber_Melankolia" felirat mellett Izrael ellenes szöveg került.

A Kekesteto.com oldalnak normál esetben valahogy így kellene kinéznie, és a Fuck Izrael helyett hójelentések, időjárás, fényképek, nyitvatartások szerepelnének rajta.

Ha a Googleban rákeresünk a korábbi eset "HACKED ßy" stringjére, több találatot is kapunk. Ami azonosnak látszik például az imrejozsef.blog.extra.hu oldal és a kekesteto.com esetében, az az Apache 2.2.3 és a PHP 5.2.x.

Valószínű, hogy a támadóknak totál lényegtelen volt a weboldal tartalma (nem a Kékestetőt akarták kiemelten bántani), hanem sérülékenységkeresés közben ezekbe a helyekbe botlottak. Az imrejozsef... oldal esetén az az elszomorító, hogy valakinek van egy saját weboldala, és július óta nem veszi észre a dúlást rajta.

A kekesteto.com oldalnál pedig elképzelhető, hogy az első támadás után csak a tartalom mentésből való visszaállítása történt meg, a szükséges logelemzés, nyomozgatás, szoftverfrissítés esetleg nem.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása