Veszélyes lehet a Google videó kereső

2009. február 02. 17:59 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A Google Video Search keresőoldal találatait mérgezik rosszindulatú kódokkal, ezért nem árt résen lenni a szolgáltatást gyakran használóknak.

A TheRegister figyelmeztet, hogy szándékosan erre a célra létrehozott kártékony weboldalak segítségével zajlik egyfajta célzott támadás, amikor a keresett video film helyett egy kártevő igyekszik letöltődni a gépünkre Adobe Flash frissítés gyanánt. A codec letöltési vagy flash frissítési trükk maga nem új, erről már a blogon is írtunk, de hogy a találatok tömegesen épüljenek be a keresési eredmények közé, az már valóban újdonság.

A Trend Micro kutatói szerint több kulcsszó sokezer találatába sikerült beférkőzniük a fertőzött linkekkel, ezért mindenképpen indokolt az óvatosság. Az eset teljesen független attól a szombati malőrtől, amikor a Google kereső minden találati oldalt veszélyesként jelölt meg, ez utóbbi egy emberi mulasztás miatt (PEBKAC) történt.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása