Legjobb support díjat nyert a Sicontact

2009. március 05. 22:47 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A CHIP magazin az antivírus szoftverekhez társuló ügyfélszolgálatokat tesztelte. A győztes a NOD32 vírusirtó forgalmazójának, a Sicontact Kft.-nek support csapata lett.

A CHIP szakemberi a magazin tesztlaborjában állítottak össze egy számítógépet, melyet megfertőztek, majd szoftveresen is elrontottak, hogy próbára tegyék, milyen segítségre számíthatnak az olvasók a különböző vírusirtó cégektől, ha megfertőződik számítógépük. Az Avast, az AVG, a Norton, a Kaspersky és más vírusirtó cégek support csapata közül a Sicontact munkatársai bizonyultak a legfelkészültebbnek, egyedül ők tudták a fertőzött gépet lapzártáig megjavítani.

Idézet a magazin részletes értékeléséből:

„Külön tetszett, hogy a Sicontact szakértői nem adták fel a problémás ügyféllel való foglalkozást, míg sok másik cégnél már régen az antivírus programgyártójának való hibajelentés küldését választották. (…) A Sicontact más területen is megelőzte a többieket, ez pedig a távirányítós segítségnyújtás: ha ügyetlenek vagyunk, akkor a cég munkatársai letöltetnek velünk egy programot, amellyel csatlakozhatnak számítógépünkhöz, átvéve az irányítást, és egyedül ők voltak, akik lapzártánkig képesek voltak megjavítani fertőzött gépünket.”

A részletes teszteredmények elolvasásához a CHIP magazin teljes cikke letölthető innen

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cworm (törölt) 2009.03.06. 13:37:12

Kár, hogy a VirusBuster kimaradt a tesztből. ;P

r@ek (törölt) 2009.03.08. 10:48:51

szupport...


Az gyonyoru.. Csak gratulalni tudok...


!!szupport!!


Meg leirni is kinszenvedes igy! :-DD

r@ek (törölt) 2009.03.08. 10:50:05

Volt egy prog tanarom meg a hoskorban (Turbo Pascal rulla!) az mondta az Access-t "áccesz"-nek mindig :-D

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.03.12. 15:09:57

@Cworm: Ezt a CHIP-nél lehet megreklamálni :-)

@Fiveeeee: Jogos a pont, kigyomlaltam a kinszenvedest.
süti beállítások módosítása