Vigyázni kell a podcastokkal

2009. március 17. 14:36 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Újabb trükk bukkant fel, ezúttal az Apple iPod, iPhone tulajdonosok életét keseríthetik meg az olyan kártékony podcastok, melyek fő célja az iTunes account adatainak illegális megszerzése.

Az ilyen audio fájlok felbukkanása új irányt adhat a visszaéléseknek. Az autentikációs ablakba begépelt felhasználói adatok kiszivárgása és illetéktelen kezekbe jutása jelentős kellemetlenségeket okozhat a gyanútlan letöltőknek.

Az Apple tulajdonosokat egyébként vélhetően egyre inkább érdemes lesz majd a jövőben támadni, hiszen egyrészt egyre többen vannak, másrészt anyagilag nem a legszegényebb réteghez tartoznak, és végül, de nem utolsósorban iTunes használatuk miatt kötve vannak egy létező és vélhetően nem üres bankszámlához, ami komoly motivációt jelenthet a bűnözőknek.

Elsőkörben tehát mindenképpen érdemes a 8.1 iTunes szoftverre frissíteni, ami megszünteti a fenti biztonsági rést. Ám a történetnek itt még biztosan nincs vége, a jövőben várhatóan lesznek még hasonló jellegű támadások.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása