Elszabadulnak a vírusok a Szigeten

2009. augusztus 10. 19:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Több szervezet figyelmeztetést adott ki, melyek szerint idén a Szigeten különösen óvakodni kell a vírusoktól. Az ESET magyarországi képviselete most arra hívja fel a figyelmet, hogy a helyzet még súlyosabb lehet, mint gondoltuk ;-)

Az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. figyelmeztetése szerint idén a Szigeten nem csupán az egészségügyi szempontból veszélyes kártevőkkel kell számolnunk, hanem a leggyakoribb, illetve leghírhedtebb számítógépes vírusok előfordulásával is.


A fenyegetés szerencsére ezúttal nem komoly, pusztán a NOD32 antivírust forgalmazó cég játékáról van szó. A Sziget Fesztivál első két napján, szerdán és csütörtökön 15 „vírus” fog elvegyülni a látogatók között, a vírusvadászoknak őket kell elfogniuk. Aki megtalálja a kártevők neveit pólójukon viselő beépített személyeket, és bemondja a játékhoz tartozó jelszót, az értékes ajándékot kap.

Pár példa az elszabadult vírusokra:

3. Win32/Virtumonde

A mosolygós külső erősen megtévesztő.  

   

A hátteret érdemes szemügyre venni, mely többet elárul a kártevő habitusáról.

Veszélyesség foka: 8/10
Elkövetett cselekmények: Egyike azoknak a vírusoknak, amik a legtöbb problémát okozzák Magyarországon. Fenyegetéssel, ijesztgetéssel megfélemlíti áldozatait, majd védelmi pénzt követel tőlük. Eddig több ezer esetről és áldozatról tudunk.
Szigeten várható előfordulási helye: Ütemes Ting Tings zenére aktiválódik.
Mit kell tenned, ha találkozol vele: Súgd a fülébe, hogy "Kórház a lemez szélén", és vigyázz. Ne tévesszen meg, hogy kezdetben nagyon barátságosnak mutatja magát.


5. Win32/Agent

Kacér pillantásokkal próbálja meg tömegben felhívni magára a figyelmet.     

 

Gyanútlan áldozatát nem ritkán kannibalizálja.


Veszélyesség foka: 7/10
Elkövetett cselekmények: Nem gondolnád róla, de igazi bajkeverő. Az áldozatainak személyes adatait és jelszavait igyekszik megszerezni, majd ezeket értékesíti a nemzetközi feketepiacon. Magyarországi áldozatainak száma több ezerre tehető.
Szigeten várható előfordulási helye: Lily Allen rajongó. Várhatóan a Ska-P-n is ott lesz, belső információink szerint ezen a koncerten nagyobb feltűnést fog kelteni.
Mit kell tenned, ha találkozol vele: Súgd a fülébe, hogy "Kórház a lemez szélén", és légy vele barátságos. Nem szabad elfelejtened, hogy fokozottan veszélyes, de egy sörrel vagy Irsai Olivérrel könnyen lekenyerezhető.

A részletes játékleírás a www.eset.hu/virusvadaszat oldalon található. Sok sikert mindenkinek a játékhoz!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása