Két éves az antivirus.blog

2009. október 05. 11:41 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Annyi minden történt szeptemberben, hogy észre sem vettük a második születésnapunkat. 2007. szeptember 17-én indult el a blog, és volt néhány szigorúbb startlapos szerkesztő, akik akkoriban nem vették fel azonnal az oldalukra, hanem azt írták, először nézzük meg, üzemel-e egyáltalán három hónapig, azután majd esetleg lehet szó a link felvételéről.

Azóta sok víz lefolyt a homlokunkon, igyekeztünk folyamatosan "testközelből" hírt adni kártevőkről, támadásokról, biztonságról. Ezek voltak a második esztendő legolvasottabb, Index címlapos cikkei:

Vigyázó szemetek a Facebookra vessétek
Álcázott botnet utasítások
Vállaljunk állást a West Unionnál
Harry Kókler és a félvér kodek
Rendőrségi wardriving
DDoS-oljuk meg együtt Obamát!

És íme, ez az utolsó 30 nap böngészőstatisztikája, jól látszik, a Firefox folyamatosan és durván azóta is lenyomja a többieket. A gyengülő IE a Chrome-nak adja át a részesedését, az Opera és a Safari aránya nem igen változott.

Az operációs rendszerek küzdelmében a szokásos - picit gyengülő - Windows dominancia dacára viszont az alternatív oprendszerek csak lassan erősödtek. Bár én a zsetonjaimat egy éve még a Macintosh komoly erősödésére tettem (Jövő ilyenkor tíz százalék feletti Macintosh és 8% körüli Linux adatokat szeretnék majd itt látni :-), a Linux rendszerek látogatói legalábbis ehelyütt jobban képviseltették magukat, ötről hét százalékra tornázták fel magukat.

Ez a tény a Windows7 miatt újraindított OS szavazás eredményein is jól látszik

Sajnos a képernyőfelbontások tavalyi adatai már nincsenek meg, de a mostanin jól látszik, van egy mobil réteg is (234x232 3%), akik okostelefonról néznek be időnként. Reméljük, jövő ilyenkorra már okostelefonokra fejlesztett internet security csomagok és tűzfal megoldások tesztjeiről is írhatunk majd ;-)

Továbbra is célunk, hogy még több "átlagfelhasználó" olvasót sikerüljön idecsábítanunk, hiszen a károkat többségében ők szenvedik el. Végül ezzel a C64 zenei világával kibélelt klippel búcsúzunk, és a rádiós műsorvezetők felszisszenése ellenére "sok szerettel küldjük mindenkinek, aki szereti :-D" A vírusmentes hétköznapokban pedig senki ne felejtse el majd a saját születésnapját!

8 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzellAndras 2009.10.05. 12:16:01

Első kommentezőként nagyon boldog születésnapot kívánok!

Nagyon értékes nevelési-oktatási munkát jelent a blogod, kívánok még sok ilyen szépn évet!!!!

András

buherator · http://buhera.blog.hu 2009.10.05. 12:51:30

Gratulálok! Többet, gyorsabban, magasabbra!

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.10.05. 14:43:00

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, kis lépes nekem, nagy lépés a blognak, meg minden ilyesmi ;-)

A "Többet, gyorsabban, magasabbra" mozgalomra én már személyesen nem emlékszem, de azért Fidel Castro nyitott Csajkájának még volt szerencsém integetni hurkapálcás magyar zászlóval a Stromfeld Aurél út mellett :-P

atko 2009.10.05. 15:01:47

@Csizmazia István [Rambo]: Nem antivírus, de jómagam a szabadszállási laktanyában még ültem is egy csajkában., bár az hard-top volt.
Az emberiség meg szerencsére nem hülyül, tehát lesz még okod blogot írni. mi meg majd olvassuk és szorgalmasan hozzászólunk címlaptól függetlenül.
Ja és a statisztikát is szorgalmasan javítjuk, bár bár ez is olyan mint a legtöbb statisztika, hogy mögöttes tartalom néklül semmi értelme. Pl. ha ez egy linuxos vírusokkal foglalkozó oldal lenne, akkor valószínűleg az oprendszer arány is más lenne....
Szerencsére az a blog még megírásra vár. :-)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.10.05. 15:25:01

Volt egy igazán kiemelkedő érdekes pillanat is.

Körülbelül július elején vezettem be, hogy kitettem egy Twitter ablakot, eleinte csak a blogposztokat toltam oda is, de aztán az érdekesebb linkeket is publikáltam benne, főleg magyar, de hébe-hóba angolt is.

Aztán egyszercsak email érkezett szeptember 16-án:
"Mikko H. Hypponen (mikkohypponen) is now following your tweets on Twitter."

Hát ez kábé olyan, mintha egy komoly futball rajongótól Ronaldinho megkérdezné, nincs-e kedve focizni vele egy kicsit vagy engem Stallone tíz évvel ezelőtt meghívott volna egy Rambo forgatásra ;-)

atko 2009.10.06. 12:05:45

@Csizmazia István [Rambo]:
Hát azért a sikorsky helikopterekkel forgatott Mi24-eseket nem vállaltam volna fel. Ezeken anno szét röhögtük magunk a z -klub (z=zászlóalj) hangalámondásos filmvetítésein. Ahogy az egész rambó, deltaforce, amerikai ninja agymenésen is.
Nem tudom lesz e majd film a facebook, hotmail, és egyéb szerver "törésekrő"l, és azokon fog e valaki nevetni.

atko 2009.10.06. 12:07:34

Azért a Mikko a kaperskytől cool!
Bár a twitter egy nagy ...
Csak ezt még nem divatos kimondani.

atko 2009.10.06. 12:08:37

jav illetve az f-secure-től. bocsi de emlékeim csalnak.
süti beállítások módosítása