Írjon neked a finn rendőrség!

2009. november 10. 16:52 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ez nem egy szilveszteri jókívánság része, mindössze egy jó példa, hogy nem csak angolul lehet nívós adathalász levelet fogalmazni, hanem tökéletes helyesírással akár finnül is.

Nem csak az egy főre eső GDP, a szociális juttatások magas színvonala, de az internet biztonságossága is kiemelkedő Finnországban. Mindemellett próbálkozások mindenütt vannak, sőt lesznek, így került a felszínre most ez a látszólag a Finn nyomozó irodától (National Bureau of Investigation, NBI) érkezett e-mail is.

Az üzenetben a csalók nagy cselesen azt állítják a szervezet nevében, hogy gyorsan adjunk meg adatainkat, mert visszaélés történt a bankártyánkkal, és éppen a letiltáshoz szükségesek ezek az információk. Bár számos pénzintézet, és szervezet szendvedett már el hasonlót, Finnországban állítólag ez az első eset, hogy a helyi rendőrség nevében adathalász akció történik.

Valószínűleg, arra a kérésre, hogy adjuk meg bankkártyánkhoz tartozó adatainkat, mindenkinek beugrott, hogy se a bank, se a rendőrség nem kér soha ilyet e-mailben. Túl a jó finn GDP-n, és egyéb előnyös pozícióikon, remélhetőleg egy olyan országban, ahol többek közt Hypponen bácsi tolja a blogjában a napi biztonsági jótanácsokat, talán még a szokásos átlagos 5 százalék sem akad ott horogra.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2009.11.10. 19:26:23

ma olyan subjectel kaptam egyet, hogy "your drunk photos published". :)

Pipas 2009.11.11. 06:52:02

@gothmog: Ehhez nem kell nagy ész, az egyik ott van a hozzászólásod mellett is. ;)
süti beállítások módosítása