Kiss Ádám és vírusok

2010. november 08. 18:40 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ádámnak megfertőződött a számítógépe - pedig mikor megvette, nem is kért hozzá külön vírusokat ;-) Aztán keresett valakit, aki meg tudja tisztítani. Hozzánk fordult, mi pedig megkértük, mondja el, mit gondol a vírusirtókról.

A négy és fél perces film alacsony költségvetéssel készült házi videó, mely a komikus új laptopjának történetét meséli el, majd a végén táncra is perdül.

Az alkotás Kiss Ádám és a vírusok címmel került fel a YouTube-ra, és a www.youtube.com/esetmagyarorszag címen megtekinthető. Ha azt gondolod, te is tudsz úgy táncolni, mint Kiss Ádám, próbáld ki magad! Töltsd le a NOD32 dalok egyikét, és vedd fel, ahogyan táncolsz rá.

Az eredményt töltsd fel a YouTube-ra, és a linket küldd el nekünk a tanc@eset.hu e-mail címre!

Szavazni a www.facebook.com/kikapcsolodas oldalon lehet, a legtöbb szavazatot kapott 5 táncos pedig mostantól minden hónapban 3 éves ESET Smart Security licencet kap - egészen a játék végéig.

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrlujoak 2010.11.08. 20:09:57

Hopika, Sony Ericsson C902-vel nyomja Ádi? Szuper.

indust · http://indust.hu 2010.11.09. 07:50:52

Ha még pólót vagy csokoládét is adnának, oké, de egy ilyen licensz olyan kevéssé kézelfogható..

prof. Perselus Piton 2010.11.10. 07:16:10

Szia Rambo és többiek :-))

Nem a témához tartozik, de nem jutott jobb hely az eszembe...hárman is írták, hogy működik ez a link és látják, hogy ki járt náluk:

iwiwapp.blogter.hu/tag/iwiw_who_view_ki_nezett_meg

én nem merem megnézni, mert vírusfóbiám van :-)) de kíváncsi lennék a véleményedre, pláne, hogy mindhárman letoltak, mikor a linkre betettem nekik válaszul ezt a cikket:

hiszedmi.blog.hu/2010/10/29/iwiw_ki_nezi_a_profilomat

én a nem működikre tippelek (szerintem csak a hozzászólásomat jelezte a linkre és nem emlékszem,hogy jártam-e náluk ténylegesen) és ha igazam van, szeretném tudni, mi benne az átverés (ingyenreklám,stb.)

Köszönöm előre is, ha utánanézel :-))

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.11.10. 09:48:35

Szia prof. Perselus Piton!

Nem ismerem konkrétan ezt az alkalmazást, de most megnéztem. Képernyőképek itt:

kepfeltoltes.hu/101110/iwi1_www.kepfeltoltes.hu_.png

kepfeltoltes.hu/101110/iwi2_www.kepfeltoltes.hu_.png

kepfeltoltes.hu/101110/iwi3_www.kepfeltoltes.hu_.png

Elvileg a javascriptek világában sok minden lehetséges, anno például az Iwiw szigorúan örködött, nehogy le tudd menteni a kapcsolataidat, de volt azért rá okosság:
benjamin.hu/2007/11/15/export-tool-iwiwhu/

Visszatérve az eredeti kérdésre, én nem hiszem, hogy ezt csinálná a program, talán a reklámok miatt csinálhatják, és az ajánlgatott keress munkanélkül pénzt kattintással Buxta ajánlat sem volt túl bizalomgerjesztő. Ha már egy leíráshoz odaírják: "EZ NEM ÁTVERÉS!", akkor biztos az :-) Az újságírósdiban van egy hasonló okosság: "Ha a cikk főcíme kérdőjelre végződik, akkor az biztosan nem igaz"

Szerintem a biztonság egy bizalmi kérdés, és ebben fontos helye van a "Mit telepítek" és "Honnan, kitől telepítek" kérdéseknek. Mivel vírust felismerni könnyű, trójait felismerni nehéz, és ez utóbbiak hihetetlen mértékben elszaporodtak, jó hozzáállás, ha csak megbízható, ellenőrzőtt forrásból telepítünk bármit. Még ennek ellenére is lehetnek balesetek (fertőző vagy tolvaj applikációk a Facebookban vagy App Storeban), de ott legalább látványos következménye van, és idővel orvosolják. Ha mondjuk lenne egy komoly antivírus cég, és a honlapjukon email lottót is látnál, meg egy felhívást, hogy emellett kulcsmásolást és teniszütőhegy másikúrozást is vállalnak, az ugye komolytalan :-)

Még az ingyen kattintással való pénzkeresethez egy kis adalék, itt egy fórum, ahol kergetik az emberkék az elveszett könnyűs pénzkeresetes pénzüket egy másik bombabiztos lehetőség és befizetett pénz után, érdemes beleolvasni, és tanulni belőle:
www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=45523

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.11.10. 09:50:07

Másfelől a bizalmi kérdés nálam úgy is jelentkezik, ha előbb kell elfogadnom a licencszerződést, előbb kell látatlanban lájkoljak valamit, amikor még nem is tudom mi az, és majd csak utána tölthetem le, akkor kenjék a hajukra. Nálam ez úgy logikus, előbb pontosan megnézem mi az, és ha akarom, lájkolom, ha akarom megadom elérhetőséget, ha akarom, beírom hogy Malyomváry Armandó, Malyomfalva, lo@lo.lo, stb szemetet. Ha pedig hosszútávon tényleg meg van a bizalom, akkor adom csak meg a valódi személyes adataimat és nem akárkinek.

Most divat ez az előre lájkolom, előre megbízom benne, előre elfogadom és megosztom az összes ismerősőmmel, majd utána láthatom meg pontosan, hogy mi is a játék, lásd "Az emberek 98%-a nem tudja 17 másdopercnél továbbnézni ezt a videót" esetet:
antivirus.blog.hu/2010/08/16/dr_gany_es_fusher_professzor_modszere

Szóval én a helyedben kihagynám, persze csak a fentiek nem csináltak neked kedvet hozzá :-)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.11.10. 09:52:22

Sorry, kopipészt error:

teniszütőhegy másikúrozást = teniszütőhúrozást

prof. Perselus Piton 2010.11.10. 19:00:13

Köszönöm a részletes választ...és a szokásos, székből kiesős nevetést, ami minden írásodnál előtör belőlem (valaki fakutya lehetett a felmenőim közt)...

De hiába, nem jött meg a kedvem a kipróbáláshoz :-)) továbbra is maradok a megérzésnél, ha pedig az nem elég, akkor majd megint fárasztalak téged :-))

Viszont csinálhatnál ebből egy gyors cikket, amit belinkelhetnék (és gondolom, mások is) az ismerősöknek...

A teniszütőhegy másikúrozás pedig igenis egy nagyon jó témaa :-PP

Köszönöm még egyszer a választ, további szép estét!
süti beállítások módosítása