SMS spam a Nokiától

2011. január 26. 15:05 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Megszokhattuk már, hogy minden jó késve ér ide;-) Ám über jó hír, hogy a 2009-es e-mail lottóhoz hasonló "Az ön mobiltelefonszáma nyert" típusú bullshit végre itthon is kapható, forintért, csak most, csak nekünk.

Aki korábban azt gondolta, magyar telefonba csak magyar SMS spamet, az most rádöbbenhet, az igazság odaát van. Lassan már burkolt reklámmal fogják vádolni, aki egy konkrét cégnevet túlságosan gyakran emleget. A sok Nokia dobozos történet után most a cég állítólagos 40 éves évfordulójára szervezett nyereményjátékon nyertünk 600 ezer fontot, azaz 190 millió forintot, amely a mostani nehézkesen fungáló gazdasági helyzetben persze nem hangzana éppen rosszul, ha igaz lenne.

De sajnos a 353 87 kezdetű szám tulajdonosáról, illetve annak varangyosbékaszerű rinocéroszba oltott felmenőiről már sok epés bejegyzést találni az interneten, és persze az is egy jó kérdés, a Nokia cég nevével visszaélő szöveges üzenet hogyan landolhatott a mi magyarországi nem publikus számunkon.

Vagy a jó öreg véletlenszám generátor a felelős, vagy pedig valamelyik weboldal, webáruház kezelte lazán, vagy éppen adta el pénzért a regisztráltak részletes személyes adatait.

Az már csak hab a tortán, hogy a Nokia nem is 40 éves, hanem eredetileg (na tudja valaki egy hangszóróért?) 1865-ben alapították. Egy apró kicsi logikai érdekességgel lett még színesebb a mai poszt, ahol is az eredeti Nokias hírben, amely 2009. március 6-án íródott, a cikktesten belül egy link már egy 2010. február 22-i hírre mutat. Na ezt csinálja utánunk a nyomtatott sajtó, még időgéppel sincsenek sehol ;-)

A SMS spamek küldőinek (itt most a cenzúrázott, 18-as karika nélküli változat következik ;-) többek közt szívesen a homlokához szorítanánk valamilyen messzi távolba elrepítő buszjegyet, a piros golyóstollról most egyelőre nem beszélünk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása