Húsz deka Twitter követőt kérek. Fél kiló maradhat?

2011. június 27. 11:00 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nem az első, és bizton nem is az utolsó csalás az, amely (ismét) felbukkant és zavart okoz az Erőben. A dolog úgy kezdődik, hogy kapunk egy kéretlen üzenetet egy linkkel: "Ha te követsz engem, én követlek téged, és mindenki jól jár." Vagy nem.

A weboldal aztán kínál VIP szolgáltatást, ami fizetős (hű, de meglepő), vagy pedig lehetőség van ingyenes próbára is (wow, dőlnek a kattintások ;-) ami párszáz követővel növeli majd a béketáborunkat. Most, hogy a csalit akkor így átbeszéltük, lássuk mi is történik valójában. A külső szolgáltatás - merthát arról van szó - bekéri az azonosítónkat és jelszavunkat (mint egy jólnevelt Hi5) és aki megadja, hát ugye...

Ez a fajta strigulabajnok versenyszellem már egy hazajáró lélek kötelességtudó rendszerességével teszi legmélyebb tiszteletét az emberi naívság bugyrai előtt, például alig háromnegyed éve írtak egy pont elég hasonlóról. Ott a VIP tagság azzal kecsegtetett, hogy a díj befizetése után napi 400-1000 követőt kapunk. Ezzel a tempóval röpke 30 és fél éve alatt lenyomhatjuk Lady Gagát a trónról, igaz az optimista verziós forgatókönyv szerint, hogy ő közben nem növeli tovább, mi pedig napi ezer új követővel számolunk ;-) Nosza, a puding próbája az evés, egy tesztfiókkal elvégzett kísérlet azonban csak azt bizonyítatta, hogy amikor a pénzt befizették, az be lett fizetve :-)

Magyarán lett egy semmire jó VIP tagság - tisztára mint a hamis vírusirtó biznicben, nem jöttek a beígért követő hegyek, az account a kutyáké lett és nem mellesleg a kiperkált díjra is keresztet lehetett vetni. Abban Clueley és minden biztonsági szakértő is egyetért, hogy ilyesfajta alkalmazásoknak sose szavazzunk bizalmat - dettó, mint a Facebookon szintúgy visszatérő "Megmondom ki nézte meg a profilodot" című örökzöld és kiirthatatlan opusz.

Soha ne adjuk ki harmadik félnek a név-jelszó párosunkat, ha pedig esetleg mégis megtettük, a korábbi jelszótól gyökeresen eltérő, jelszó változtatási szokásaink ismeretében sem kitalálható, erős újat válasszunk haladéktalanul.

Vagy pedig ne csodálkozzunk, és válasszunk valamilyen megbízható erdei búvóhelyet a nevünkben megspammelt, felbőszült ismerőseink haragja elől ;-)

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.06.27. 17:22:41

Hihetetlen, hogy valaki(k) csak ugy tud(nak) ejszaka jol aludni ha a Twitteren van par ezer kovetojuk.

valójábannemberci 2011.06.27. 17:53:10

Hát igen, a pebkac ellen még nincs tökéletes védelem.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.06.27. 17:53:45

A "megmondom ki követ" az orkut egyik legnagyobb sikerű okossága volt. Aztán jött, hogy meg lehet nézni más profilját úgy, hogy nem jelenik meg automatikusan, na ezt is imádták az emberek.
süti beállítások módosítása