Hacktivity 7DB szeptember 17-18.

2011. július 27. 11:55 - Csizmazia Darab István [Rambo]

2011. szeptember 17-18-án újra itt a Hacktivity, Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciája, ezúttal a Millenárison. Az esemény két napján igazi fesztiválhangulat várható, előadások, workshopok, játékok, a The Global CyberLympics Közép-Kelet-Európai döntője, hardver hacking, esti buli és 1000+ hacker a világ minden részéről!

Idén nyolcadik alkalommal kerül sor a mára már teljes mértékben nemzetközi Hacktivity-re, amely a legrégebbi független hazai IT biztonsági rendezvény. Az előadók között, ahogy már megszokhattuk, az információbiztonsági szakma legrangosabb képviselőit találjuk. Az előadási jogért évek óta pályázni kell, a Hacktivity-n előadni komoly szakmai rangnak számít. Idén 15 országból több mint 60 pályázat érkezett be a programbizottsághoz, amelyből a legjobb 28-at választotta be a zsűri. A szervezők idén a nagy érdeklődésre való tekintettel 1000-1200 érdeklődőre számítanak. A helyszín is megújult, idén a Millenáris B csarnokába várnak mindenkit profi infrastruktúrával, saját étteremmel, 4590nm-es területen, ahol két nagy és több kisebb termet alakítanak ki úgy, hogy a legnagyobb teremben egy időben 1000 fő is le tudjon ülni.

A szombati napot a magyar származású, Amerikában élő Szőr Péter nyitja meg, akit méltán nevezhetünk a vírusvédelem atyjának. A nemrég magyarul is megjelent könyve „A vírusvédelem művészete” 650 oldalas terjedelmének köszönhetően nem csupán tudományos súllyal bír, de a legátfogóbb mű, amelyet eddig a számítógépes vírusokról írtak. Szőr Péter a Veszprémi Egyetemen végzett informatikusként és 1990-es években megírta első saját Pasteur névre keresztelt vírusirtóját – amit akkoriban az OTP is használt-, majd 1996-ban Finnországba, a mai F-Secure elődjéhez került, majd 1999-ben a Symantec vezető mérnöke lett, végül a közelmúltban átigazolt a McAfee-hoz.

A vasárnapi nyitóelőadó Raoul „Nobody” Chiesa Olaszországból, aki Európa legismertebb kiber hadviselési és bűnügyi szakértője. A nyolcvanas-kilencvenes években egyike volt az első olasz hackereknek, majd 1997-ben megalapította gyártófüggetlen biztonsági tanácsadó cégét, a @Mediaservice.net Srl-t. Raoul 2003 óta működik együtt az ENSZ “UNICRI” Interregionális és Bűn-és Igazságügyi Kutató Intézetével és 2010-ban beválasztották a 30 legjobb európai biztonsági szakértő közé, akik az ENISA (Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség) igazgatóját segítik 2012-ig a PSG Érdekeltek Állandó Csoportjában.

Ám ezzel még közel sincs vége a külföldi előadók sorának. Vivek Ramachandran a securitytube.net alapítója Indiából érkezik, Joseph McCray Air Force veterán, az EC-Council többszörösen kitüntetett előadója az USA-ból, Ertunga Arsal, SAP szakértő és Alexander Kornbrust Oracle szakértő Németországból, Pavol Luptak a szlovákiai OWASP szervezet vezetője, Michele Orru a Royal Bank of Scotland betörési teszteket végző szakembere Olaszországból. Természetesen a rangos külföldi megszólalók mellett sok neves magyar előadónk is lesz. Közülük is kiemelnénk a Deloitte Zrt. biztonsági tanácsadóját, a Hackers Halted legjobb előadóját, Barta Csabát aki Computer Forensics témában fog előadást tartani, a szintén deloitte-os, nemzetközileg elismert adatbázis-biztonsági szakértőt, Tóth Lászlót, a kancellar.hu-tól Klock Lászlót a tavalyi Hacktivity Wargame győztesét, aki virtualizáció biztonsága témakörében végzett kutatásairól számol be valamint Bodor Pétert az ELTE docensét, aki a napjainkban egyre népszerűbb az emberek megtévesztésén alapú támadás és pszichológia kapcsolatáról ad majd elő.

Az előadásokon túl számos egyéb program is várja a résztvevőket. Interaktív hello workshopok, hardver hacking lockpicking azaz a roncsolásmentes zárnyitás és ardunio tesztelés témában, játékok: Wargame, CTF, hacker tanösvény, életre keltett ősrégi számítógépek, szombat esti fergeteges buli és idén először a Hacktivity 2011-en lesz a The Global CyberLympics Közép-Kelet-Európai döntője! Az idén induló, az EC‑Council által szervezett világméretű biztonsági versenyen 6 fős csapatok mérkőzhetnek meg a világ 7 régiójából, a győztesek pedig az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő döntőbe kapnak meghívást.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása