My name is Instagram, Fake Instagram

2012. április 19. 11:25 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ezúttal hamis Instagram alkalmazás bukkant fel az Androidhoz, ezért érdemes lesz óvatosnak lenni, és odafigyelni.

A "mi került ezen az Instagramon 1 milliárd dollárba?" kérdésre időközben már megkaptuk a választ, 2 milliárdról lett lealkudva egyre. A sajtóvisszhangot felhasználva viszont adódott a remek lehetőség, hogy a program népszerűségét a kártevőterjesztők is meglovagolják, és ezzel rövid úton meg is született az orosz weboldalról letölthető Továris Inysztágrám ;-)

Ha valaki gyanútlanul letölti, emelt díjas SMS-ekkel kapcsolatos jókora extra számlára számíthat. Persze nem lehet minden alkalmazás mellé egy közlekedési rendőrt állítani, de ez megint az az eset, amikor maga a felhasználó engedélyezi (hozzáférhetek? igen, tessék csak, yes, yes, next, next, finish) a kártékony funkcionalitást.

Még egy hónapja sincs, hogy legutóbb szintén emelt díjas SMS-es hamis androidos játékokról írtunk, szerencsére akkor sem a hivatalos Google Play oldalon történt mindez. Szóval mondhatnánk, Android programot továbbra is csak őstermelőtől ;-) Ám igaz ritkán, de kellett már a Google-nak is törölni a kártékony alkalmazásokat a saját áruházában is, és éppen egy magyar nyelvű UPC Távrögzítő incidens mutathat rá nekünk arra, hogy a hivatalosnak tűnő logó még nem minden, azért még magán a marketen sem árt néha az odafigyelés.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása