Az oroszok már az Erzsébet utalványban vannak

2012. július 20. 08:59 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Tegnap többen is jeleztétek, valami nem stimmel az erzsebetutalvany.hu oldallal, egyes vírusirtók - például a NOD32 és az ESET Smart Security riaszt rá már a főoldalon is - és a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. utalványos webhelye váratlanul feketelistás orosz oldalakra irányít el.

Először is mindenkinek köszönet, aki irkált ez ügyben. Nagyjából azt lehetett tapasztalni, hogy bármilyen 404-re - vagyis nem létező aloldal cím esetén - futó HTTP requestre egy .ru domainről érkezett válasz valószínűleg egy Javascriptes kódnak köszönhetően.

A Windowsos próba során aztán csináltunk is pár képet, amely akkor a homeworkprofit.ru címről próbált meg letölteni, illetve ide irányította át kéretlenül a látogatókat.



Az üzemeltetők felé tegnap délben hibajeleztünk, megköszönték, állítólag már tudtak is róla, javítás szintén állítólag folyamatban, mindenesetre ma reggel posztírás közben mi még mindig úgy láttuk, hogy Erzsike továbbra is gyengélkedik, véres a torka, úgy hogy egyelőre legyetek óvatosak.

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RS 2012.07.20. 12:06:56

És mennyibe is került az oldal fejlesztése?
Volt közbeszerzés?

Roy 2012.07.20. 13:27:04

Orosz szexoldalakra? Nos ennyit is ér a Bözsike.

Roy 2012.07.20. 13:28:15

@RS: Hát persze, hogy volt, és egy Fidesz közeli cég bizonyult a legjobbnak.

Walter Hartwell White 2012.08.07. 14:24:55

Ezért kellett kip*csázni a külföldi cégeket? Lamatőrök.
süti beállítások módosítása