Antivírus blog

vírusok, férgek, botnetek, kártevők

Utolsó kommentek:

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2016.07.27. 11:09:26

Szia Asdfrew!

Az nem lehet, hogy esetleg a Windows vagy az Office nem legális?

Itt a fájl elemzése:
www.virustotal.com/hu/file/ee186d0ce73e0dbc8f52cbad5658e9c07f24f1a3656c668ac79c26a64cd99e68/analysis/

A karanténba helyezett dolgok biztonságban vannak, általában elkódolva kerülnek oda, vagyis ártalmatlanok. A vírusirtók többnyire minden frissítés után újrapróbálják a mentesítést, és ha az sikerül, akkor meg is tisztítják, ha az egyáltalán technikailag lehetséges.

Ha nem sikerül megoldani a gondodat, akkor keress minket a support KUKAC sicontact PONT hu email címen, és segítünk.

Szép napot :-)

Bejegyzés: Whatsapp és a Burger King

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.07.24. 14:34:25

@IamTwo: én eddig csak BIOS-ból tiltottam a kamerát és mikrofont, mert egyikre sincs szükségem. Az új gépemen nincs lehetőség a tiltásra... :(
Jöhet a ragacs, ha véglegesítem a gépet. :((

Bejegyzés: Webkamera cirkumveniálás - like a boss

asdfrew 2016.07.14. 22:04:54

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég kaptam egy figyelmeztetést az AVG-től: Trójai fló: Patched4_c.CHQT
objektum neve: c:\windows\temp\sppetcomobjhook.gll

folyamat neve: c:\windows\system32\svchost.exe
Minden nap megkapom a figyelmeztetést az AVG-től és én ezután mindig ráküldöm a felkínált lehetőséget, de elég bosszantó és végleg szeretném a problémát megoldani.

Azt értem, hogy ez egy vírus, de szeretném kiirtani a gépemről, hogy ne tudjon semmiben sem kárt tenni. AVG karanténba tette, de elég ez?
Köszönöm a segítséget.

Bejegyzés: Whatsapp és a Burger King

gereblak 2016.07.12. 04:29:48

Mondjuk én alapból Linux szerű rendszert használok, és azzal letudva minden. Ja, ESET? Az egyik kedvencemmel, Metasploit Framework -el meg kitartó munkával agyon lehet verni a profinak mondott ESET Smart Security -t. Nem ér semmit!

Bejegyzés: Kikre utaznak a személyiséglopás elkövetői?

gereblak 2016.07.12. 04:26:25

Mondjuk én alapból Linux szerű rendszert használok, és azzal letudva minden. Ja, ESET? Az egyik kedvencemmel, Metasploit Framework -el meg kitartó munkával agyon lehet verni a profinak mondott ESET Smart Security -t. Nem ér semmit!

Bejegyzés: Office365 a zsarolóvírusok célkeresztjében

IamTwo 2016.07.07. 11:41:45

@Dzsontra Volta: Nem értem, miért lenne olyan hihetetlen, hogy valaki otthon O365-öt használjon? Az 5 személyes verzióval havi 600 forintot fizetek a komplett csomagért. Nekem ez bőven megéri (és másnak is, ugyebár, ha van 4 társam). De az egyszemélyes verziót is meg lehet úszni havi 1750 forintból. És ugye ez csak a desktop verzió ára, ha valaki csak a webes outlookot, naptárat, excelt, wordöt, onedrive-ot használja, az meg ingyenes ügyebár.

Bejegyzés: Office365 a zsarolóvírusok célkeresztjében

Dzsontra Volta 2016.07.06. 22:50:39

Albán vírus 2.0 beta. Aki ész nélkül engedélyez bármilyen makrót egy ismeretlen dokumentumból, az meg is érdemli, normálisabb helyeken, ahol rendesen összerakott policy van, ez az opció nem is jöhet szóba.
Alapvetően fel sem merült bennem, hogy ma magyarországon azon a pár regisztrált fejlesztőn kívül, bárki is használna magánszemélyként o365-öt, céges szinten is csak a nagyobb multik használják, akiknél a produktivitás haszna nagyságrendileg nagyobb, mint az infrastruktúra költsége.

Bejegyzés: Office365 a zsarolóvírusok célkeresztjében

Souky Sanjay 2016.06.28. 00:04:49

Nem csak az Apple csalók próbálkoznak,hanem PayPal adatokat akarók is.Naponta jön,mind a kettő.

Bejegyzés: Apple ID újraérvényesítés. Vagy mégsem?

IamTwo 2016.06.27. 09:15:02

@tükörfúró: teljesen egyetértek. Valami ilyesmit járt az én eszemben is, de megelőztél :)

Attól, mert létezik keylogger, még nem ragasztjuk le a billentyűzetet sem.

Bejegyzés: Webkamera cirkumveniálás - like a boss

tükörfúró 2016.06.25. 13:08:01

Fontos tovább hülyíteni az eleve tájékozatlan paranoiás embereket, felhasználókat...gratulálok!!!! :(

Ez a blog egyre alacsonyabb színvonalú, néha vannak még jó "megvillanások, de a mai poszt egy újabb mérföldő a zuhanórepülésben lévő színvonalgörbén :(

Napi tucat gépet látok, ahol a juzer mindenre és bármire rákattint, vírusvédelem semmi, oprednszerre utoljára két éve ment fel frissités, akkor valami elszállt, és azóta csak ideoda szenved az egész, böngésző privát módról azt sem tudják mi az, egy felhasználó van, az rendszergazda, azt használja a családban mindenki(!), 10évestől a 70éves nagymamáig, jelszó 12345, netbank folyton nyitva, stb,stb

DE a kamera az bezzeg leragasztva, vastagon, még a többi kis "gyanus nyílás", a mikrofon vaku és egyebek is!! Mert FŐ a BIZTONSÁG ugye. LOLOLOL

Ja mellette a 20x olyan veszélyes kézalatt vett, sosem frissült, csont elavult telefon, kékfogra, wifire midnenre rálógatva, tele kompromittáló képpel, szelfivel, mindennel, rootolva, feltéve az utolsó józsika zseblámpaalkalmazása is a store-bol, természetesen istenjoggal,...

Dehát az a telccsy! "Az más"!!
Ott csak nem lehet a kamerát leragasztani ugye, mert hogyan szelffyzgetünk a fészre, instára máshogy.

Na ez a kemény, nem a vídia. LOL.

Bejegyzés: Webkamera cirkumveniálás - like a boss

Cirrus 2016.06.25. 10:41:53

Kamera az LCD panel mögött... ez nagyon gyenge. Én reálisabb megoldást kerestem volna, pl. a cégnek a NEOEX nevet adom, ez a szokásos helyen lenne a panel alatt, és az O betűbe tettem volna kamerát. Bár ez sem érne semmit rendes internetkapcsolat nélkül, ami tévéknél azért nem annyira jellemző.

A webkamerákról annyit, hogy nem értem, miért kell ilyet tenni mindenbe, én pl. még sosem használtam. Vagy legalább rendesen el lehetne takarni egy műanyag lappal. Mondjuk én a tableten nem takarom le, máshol meg nincs.

Bejegyzés: Webkamera cirkumveniálás - like a boss

Andalúziai kutya 2016.05.25. 11:34:56

@napalm: Hát ez így elég hoax gyanús, jó fél éve, valahol valaki mondta, akit láttak, és egy másik ember meg hallotta, és annak a szomszédjának a nagynénje mondta.... Szóval kérek 1 db jutub pornó linket, addig csak feleslegesen ijesztgetik az arra fogékonyakat..

Bejegyzés: Online biztonság a családban

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2016.05.25. 07:32:49

Szia Fda!

Ahogy en olvastam, sok minden kellett hozza egyutt, persze a leallas is, meg hogy az ESET is proba-szerencse alapon batran ilyet kerjen :-O

Messzebbrol nezve minden ilyen lepesnel, barki tegye is azt, feltehetjuk a kerdest: jol jarnak/jartak vele a felhasznalok? Hasznos ez nekik? Ha igen a valasz, akkor pedig minden segito lepes, ingyenes visszakonvertalo utility, hatter informacio a biztonsagot, es ezzel egyutt az atlagfelhasznalok erdeket szolgalja. Vegulis ez a celja az antivirus csapatoknak.

Bejegyzés: TeslaCrypt ingyenes helyreállító - küldfénypost

napalm 2016.05.25. 06:38:37

@scavengario:
Bizony.
Jó fél éve valamelyik blogon linkeltek classic pornót ami a youtubon van/volt fent.

Bejegyzés: Online biztonság a családban

scavengario 2016.05.24. 21:34:14

"A YouTube oldalain ugyanis nem csak Hupikék törpikéket lehet találni, hanem például pornót"

Mi van?

Bejegyzés: Online biztonság a családban

fda 2016.05.23. 12:35:36

Nem az van, hogy az ESET is fényezi magát, holott a vírus készítői álltak le a tevékenységükkel?

Bejegyzés: TeslaCrypt ingyenes helyreállító - küldfénypost

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.05.09. 22:32:39

@Csizmazia Darab István [Rambo]: köszi szépen!
A "primitív" jelzőt egyébként nem sértésnek szántam, csak zavar a trend, hogy a biztonsági szoftverek szinte kizárólag a tudatlan felhasználók igényeit próbálják kielégíteni, sokszor még azt is titokban tartják, hogy ha találtak valamit, akkor pontosan mi a problémás, konkrétan hogyan akarja javítani (eset nem csinált ilyet, csak a UI... erre mondják manapság, hogy "letisztult" ;) )

Az említett link kapcsán még nem jelentkezett semmilyen gond, csak a quttera riasztása miatt aggódtam egy kicsit. Leszedtem wget-tel az oldalt, nem láttam benne semmi aggasztó dolgot, de én nem vagyok szakember ezen a területen.

Bejegyzés: "A" betűs rendszerek a célkeresztben

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2016.05.09. 21:36:30

@Hóhér az utolsó barátod:

Üdv!

Mellékelem a mobilos kollégám által írt választ:

"Kedves Kommentelő!

Az ESET Mobile Security for Android terméket illetően tudok érdemben nyilatkozni a témában, sajnos a többi gyártó fejlesztői politikáját és annak okait nem ismerem.

Az ESET Mobile Security for Android szerencsére az elmúlt évek során nem lett primitívebb, sőt víruskereső motor- és funkcionális fejlesztéseken is átesett. A fejlesztésekkel kapcsolatos változásokról az alábbi oldalon a Changelog szövegre kattintva olvashat:
www.eset.com/za/download/home/detail/family/25/

A mobil védelmi programok szegényes beállítási lehetőségeit illetően alkalmazásunkat részletesen testre lehet szabni, beállíthatja a keresőmotor alaposságát az ellenőrizendő célterületeket vagy a keresés ütemezését is a többi szolgáltatás (Lopásvédelem, SMS- és hívásszűrő, Adathalászat elleni védelem Biztonsági audit, stb…) finomhangolásáról nem is beszélve. A víruskeresés eredményeit illetően esetünkben rendelkezésre áll egy riasztás alkalmával a kártevő típusa, a kártevő helye, illetve azok a lehetőségek, hogy karanténba szeretné-e helyezni a felhasználó az adott állományt vagy szeretné figyelmen kívül hagyni a riasztást. Amennyiben a figyelmen kívül hagyást választja a felhasználó, úgy a fertőzést akár egy mellőző listába is fel lehet venni azért, hogy a későbbiekben ne jelenjen meg újra az adott riasztás.

A program beállíthatóságának részletességét illetően az ESET Mobile Security for Android fejlesztésekor szem előtt tartottuk azt, hogy alkalmazásunk tudása gyarapodjon, funkciói bővüljenek, ugyanakkor a kezelői felülete legyen átlátható könnyen kezelhető és intuitív.

Az Ön által említett gyanús linket megvizsgáltuk a víruslaborunkban, a birtokunkban lévő információk alapján nem találtunk semmilyen fertőzésre utaló nyomot, amennyiben esetleg tud valamilyen plusz információval szolgálni a fertőzést illetően (az eszköz szokatlan működése, felugró reklámoldalak, lassulás, stb) azt szívesen vennénk, az eddigiek alapján ez az URL és az állomány egyelőre nem mondható fertőzöttnek."

Bejegyzés: "A" betűs rendszerek a célkeresztben

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.05.04. 09:00:56

@Csizmazia Darab István [Rambo]: köszi, de hadd legyek telhetetlen! ;)
Létezik olyan kártevő, ami miután megfertőzött egy androidos mobilt, képes pl. Windows-t is továbbfertőzni, amikor usb-n összedugom őket?
Ugyanis a múltkor olvastam egy hírt, hogy repülőgép fedélzeti rendszereket fertőztek a töltési céllal, USB-n rájuk csatlakoztatott mobilok.
Nekem hülyeségnek tűnt, a forrásom meg a bulvármocsok belseje, szóval... khm... de most kicsit tartok tőle, hogy hátha mégsem akkora marhaság.

Bejegyzés: "A" betűs rendszerek a célkeresztben