tipz

 

adz

rambo archiv

naptár

március 2015
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

labelz

adathalász (24) adathalászat (39) adatok (96) android (53) antivírus (36) antivirus (36) apple (27) átverés (59) bank (29) biztonság (72) botnet (68) csalás (121) eset (129) exploit (42) facebook (108) felmérés (26) féreg (23) frissítés (34) google (41) hamis (98) havi (78) jelszó (49) kártékony (22) kártevő (128) kémprogram (31) kéretlen (31) konferencia (22) macintosh (31) magyar (45) malware (37) microsoft (24) nod32 (120) phishing (29) security (34) social (24) spam (141) statisztika (48) threatsense (70) trójai (107) twitter (25) vírus (24) vírusstatisztika (83) welivesecurity.com (28) windows (28) Címkék ömlesztve

tweetz
commentz

about

A Vírusok Varázslatos Világa, azaz érdekességek, esetek, hírek, részletek, képek, vélemények a hazai és külföldi vírustámadásokról, számítógépeink biztonságáról.Csizmazia-Darab István [Rambo], vírusvédelmi tanácsadó
Sicontact Kft., a NOD32 antivírus magyarországi képviselete.
Töltse le a vírusirtó próbaverzióját!

biztonság

Utolsó kommentek:

Arcade Macho 2015.03.03. 16:16:52

elnezest hulyeseget irtam igy egy nap tavlatabol

inkabb ugy akartam volna mondani hogy amirol az adohatosag tud az ugyis veszve van, lasd Al Bundy, nem csekket kerunk hanem cash -t :)

Bejegyzés: Uber hack - 50 ezer sofőr adata bánta

Arcade Macho 2015.03.03. 02:20:05

a linkelt oldalrol: "In a blog post on Friday, Uber admitted the database of driver names and license plates was accessed by the hacker way back in May, but the startup only spotted it in September."

a kerdes az az, hogy amihez a NAV / amcsi adohatosag amugy is hozzafer az miota is erzekeny adat, amit ugymond elloptak :)
amugy erdekes a kerdes hogy a git miert is nem adja ki az elkovetot, ha egyertelmu hogy buncselekmeny tortent

Bejegyzés: Uber hack - 50 ezer sofőr adata bánta

Sandokohn - a maláj jiddis 2015.03.01. 19:05:55

@timotiyong: Ez alapján a kitűnő logisztikust, Adolf Eichmannt sem kellett volna felakasztani, hanem lehetett volna kamatoztatni a tudását a jó cél érdekében is. (Mint ahogy azt a legfőbb farizeus, az USA is csinálta a foglyul ejtett náci tömeggyilkosokkal, hogy elbújtatta és felhasználta a szakértelmüket, hogy a ruszkikkal szemben előnyre tegyen szert. Akkor nem számítottak már az elpusztított embermilliók.)
Nem, barátom, aki ilyet csinál, annak nincs kegyelem, legyen bármilyen jó szakember is, lógnia kell.

Bejegyzés: Vérdíj a CryptoLocker terjesztőjének fejére

timotiyong 2015.03.01. 09:28:56

Mellesleg ez a Bogachev csak elkészítette a Zeust és eladta, de nem biztos hogy ő aktívan terjesztette is. Az meg már nem az ő felelőssége hogy a sok script kiddie mire használja :D. Az oroszok amúgy se hiszem hogy kiadnák az FBI-nak :D. Amúgy ha akar elbújhat valahol Szibériában és soha nem találják meg.

Bejegyzés: Vérdíj a CryptoLocker terjesztőjének fejére

timotiyong 2015.03.01. 09:23:58

@Sandokohn - a maláj jiddis: Én nem végeztetném ki csak adnék neki egy olyan munkát, ahol jó dologra használhatja a programozói tudását. Azért aki egy ilyen ransomwaret megír és elterjeszt az nem ostoba.

Bejegyzés: Vérdíj a CryptoLocker terjesztőjének fejére

Sandokohn - a maláj jiddis 2015.02.26. 22:20:50

Az összes vírust író programozót a slow slicing módszerével kellene nyilvánosan kivégezni. A legmocskosabb rohadékok közé tartoznak.

Bejegyzés: Vérdíj a CryptoLocker terjesztőjének fejére

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2015.02.26. 14:54:35

hát igen, talán könnyebb a lottó ötöst vagy a Nobel díjat megszerezni

Bejegyzés: Vérdíj a CryptoLocker terjesztőjének fejére

floatleft 2015.02.14. 23:00:36

És ne legyünk álszentek: ezek a biztosítási adatok rohadt sokat érnek a biztosítóknak, bankoknak és mindenki másnak aki életkor/terület/szakma/nem/bőrszín stb. szerint akar statisztikákat gyártani, biztosítási díjat belőni, csoportokra targetálni.

Bejegyzés: Egészségügyi adatokat loptak az USA-ban

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2015.02.14. 13:36:11

Adalek a tanulsagos social engineering trukkok feneketlen tarhazabol:

Moldova Gyorgy: Az oratok

"Magának, uram, egy hajszálrugó drága 50 forintért? Akarja ingyen? Higgye el, nálam már se nem oszt, se nem szoroz, az én világom elmúlt. Pedig valaha én is voltam valaki, én szállítottam az óratokokat Vaksi Frédinek, minden idők legnagyobb eladó-zsenijének.

Frédi hároméves volt, mikor meghalt az apja, nem rohant orvosért, mint valami tökéletlen, hanem jegyeket árusított a többi gyerekeknek, 4 fillérért megnézhették a halottat. Én már akkor mondtam, hogy a Frédinek talentuma van.

A Teleki téren 16 éves korában kezdte, mint átöltözős link. Tudniillik, ha eladott valamit, sietve átöltözött, nehogy a vevő ráismerjen. Aztán egy kis standot nyitott, itt is micsoda trükköket talált ki! Eladott egy nagy, százkilós parasztfiúnak egy gyerekre való matrózruhát, mit 218mondjak: a blúz a könyökéig sem ért, a nadrág pedig olyan volt, mint a mai halásznadrág. Egy óra múlva jön vissza a fiú a mérges apjával, Vaksi Frédi kitárt karokkal eléje rohan:

– Hogy megnőtt, mióta nem láttam, adjunk egy szép új ruhát a nagyfiúnak?

De a nagy trükkje, amiért valaha még szobrot állítanak neki, mégiscsak az óratok volt, melyet – mint már jeleztem – én szállítottam neki.

Egy ócska ruha órazsebébe egy óratokot rakott, de a legolcsóbb, 15 fillérest, mi, órások ezt a tokot „elefánttalp”-nak hívtuk, majdnem kiszakította a zsebet. Aztán ezt a ruhát félretette valahová, a bódé sarkába.

Ha egy-egy különösen okos „mamzer” jött be hozzá vásárolni, olyan, aki még a cukrot is keserűnek találja, és halomra rakatja az öltönyöket a pulton, Frédi elhatározta, hogy megbünteti.

– Hát, sajnos, mást nem tudok ajánlani uraságodnak. Volna még valami, de hát ugye…

Frédi legyintett, mint aki megbánta, hogy előhozta az ügyet, és szeretné visszaszívni, de a mamzer már szagot fogott.

– Mi volna az?

– Most kaptunk egy öltönyt gróf Csekonics Bélától, valódi angol bóvlianyag. Még nem is volt időm átnézni.

És elővette az óratokos ócska ruhát a bódé sarkából.

– Persze, ha akarja, azért felpróbálhatja.

A mamzer felvette a ruhát, és rögtön megérezte: valami van az órazsebben, persze, azt hitte, hogy a Cse219konics benne felejtett egy órát, csak Frédi még nem találta meg.

– Ez a ruha tetszik nekem.

– Mondom, hogy még nem néztem át.

– Elég, ha én átnéztem.

– Hát ha ennyire ragaszkodik hozzá uraságod, nem bánom, pedig őszintén szólva, magamnak szántam.

Vaksi Frédi hunyorgott, és tízszeres árat kért a ruháért, de a mamzer nem is próbált alkudni. Rohant ki a bódéból, kinyitja az órazsebet, persze, üres óratokot talált ott. Ha esze volt, elkotródott a környékről, mert ha visszament reklamálni, Frédi a redőnyhúzó rúddal várta.

– Mi az? Órát adtam én magának, vagy ruhát? Takarodjon innen, piszkos szélhámos, mert rendőrt hívok.

Méltatlankodva ingatta a fejét.

– Tehetek én arról, hogy a Csekonicsok olyan sóherek, hogy csak óratokra telik nekik?

Istenem, de sok óratokomat adta el a Vaksi Frédi, ez is lett a végzete. Ahogy öregedett, egyre romlott a szeme, egyszer rosszul nézte meg, és a saját schaffhauseni arany zsebóráját rakta be egy öltönybe az óratok helyett. Amikor rájött, elkeseredésében magára gyújtotta a bódét."

Bejegyzés: Valentin nap: Szerelem helyett átverés érkezhet

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2015.02.14. 13:34:25

@zZz:

Szia zZz!

Koszi hogy beneztel :) Nem offtopik szerintem a felvetesed, nagyon is eletszagu, ebben a temaban Nemere Istvan alkotott halhatatlant a Szelhamosok konyve es a Szelhamosok-balekok cimu konyvekkel. Termeszetesen ezzel az eszkoztarral elnek a mai kor social engineering alapu megtevesztesei is.

A Te esetedben megerne egy probat, hogy a kapott level szovegreszletere rakeresel a Google-ban, hatha egy standard formalevel, amit tagok tucatjai is mindig megkapnak, mikor kozeleg a lejarat es szeretnek, ha ujra csengene a kassza. Vagy ha vannak szinten tag barataid, megkerdezni, kapott-e mas is hasonlot.

Bejegyzés: Valentin nap: Szerelem helyett átverés érkezhet

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2015.02.14. 13:27:31

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:

Álmomban két macska voltam, és önmagammal játszottam :)

Bejegyzés: Valentin nap: Szerelem helyett átverés érkezhet

zZz 2015.02.14. 01:11:24

Ilyesmikről más sokszor hallottunk.
Érdekesebb téma lenne, hogy maguk a társkereső oldalak hogyan trükköznek (bár ez már talán offtopic lenne a blogban).
VIP előfizetésem lejárata előtt nem sokkal írt rám egy nő, elindult a beszélgetés, már kezdtük megbeszélni a találkozót, amikor is a karácsonyra hivatkozva lemondta a randit, hogy majd később jelentkezik. Természetesen nem jelentkezett. Persze bizonyítani nem tudom, de eléggé valószínűnek tartom, hogy arra játszottak, én majd megújítom az előfizetésemet, hátha abban bízok, ír ez a kamunő.

Bejegyzés: Valentin nap: Szerelem helyett átverés érkezhet

villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte 2015.02.13. 22:26:40

A leg cikibb az volt, amikor - mivel jóképű vagyok - rövid ismerkedés után az egyik énem beleszeretett a másikba, kicsalva magamból a bankszámlaszámomat. Persze a feleségem nem tudott semmiről. Nos, ezek után többet nem is álltam szóba magammal.
Hogy, hogy történhetett nem tudom, hisz nem is szerepelek a közösségi oldalakon.

Cimkék: Tudathasadó blog, Valentin nap
Szólj hozzá

Bejegyzés: Valentin nap: Szerelem helyett átverés érkezhet

Cathcart_ezredes 2015.02.12. 13:47:52

Nem szoktam soha semmi gyanúsra kattintani, és eleve általában nem érdekelnek az olyan pletykák amikkel berántanak naiv hülyéket, de azért biztos ami biztos gondoltam használni fogom a Social Media Scanner -t. Rámentem, és első dolga volt engedélyt kérni, hogy az adatlapomon megjeleníthessen a nevemben dolgokat. Akkor már lehet én vagyok túl paranoiás, de lófaszt.

Bejegyzés: Így vernek át a Facebookon és így védekezz!

Azt mondja az outlook, én vagyok a tóth béla 2015.02.12. 13:30:22

szar címhez még szarabb tartalom. gratulálok, és további sikereket kívánok valami más pályán

Bejegyzés: Így vernek át a Facebookon és így védekezz!

Pa Lee 2015.02.12. 13:27:04

És tényleg mennyien beszívják ezeket a videónak álcázott szarokat.. A HVG tech rovat kezdett egyszer ilyen oldalakat gyűjteni, de pár nap után behalt a kezdeményezés, áttekinthetetlen lett a lista annyi domainről jönnek.

Bejegyzés: Így vernek át a Facebookon és így védekezz!

Gerilgfx 2015.02.12. 13:18:28

@BitPork: akkormost az van, hogy senki nem mondta, hogy feltétlenül tisztában van vele. a kivétel amúgyis csak a szabályt erősíti.

Bejegyzés: Így vernek át a Facebookon és így védekezz!

BitPork 2015.02.12. 10:34:47

@Gerilgfx: Aki torrentezik, nem feltétlenül van tisztába felsoroltakkal. Nálam is van a családban akinek be lett lőve a kliens, oszt jónapot: az angollal boldogul, ratio free oldalról kattint. Ettől még felhív h nem indul a videó most akkómivan?

Bejegyzés: Így vernek át a Facebookon és így védekezz!

enpera · http://uborkakonzerv.blog.hu/ 2015.02.12. 03:28:25

@Gerilgfx: sajnos igaz, a legnagyobb security hole maga a user.

Bejegyzés: Így vernek át a Facebookon és így védekezz!

Gerilgfx 2015.02.11. 16:46:38

a kártevők elsősorban mindig a végletesen naív felhasználókat célozzák. akik torrenteznek, azok tudják, mi az a torrent, tudják, mi az a peer to peer, tudják, mi az a fájlrendszer, stb.

míg egy facebookon a seggét meresztő PocaklakóMinimanó40 kaliberű célfelhasználó ezekről nem feltétlenül tud, így simán be lehet szopatni bármivel.

Bejegyzés: Így vernek át a Facebookon és így védekezz!