Antivírus blog

vírusok, férgek, botnetek, kártevők

Utolsó kommentek:

kellett nekem digi net · http://kellettnekemdigi.blog.hu/ 2016.02.10. 18:40:08

Vajon az elhagyott pen drive-okon mennyi valóban értékes/érzékeny adat lehet?
Részemről csak átmeneti tárolónak használom ezeket, legérzékenyebb adat pár családi fotó, ami megfordult rajtuk.

Bejegyzés: Évi 22 ezer elvesztett USB kulcs

Terézágyú 2016.01.27. 16:22:02

És ha az anya nem lép közbe, akkor a 15 éves lánya simán küldött volna meztelen fotót?......................

Bejegyzés: A szülők is tehetnek a gyermekükért

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.01.27. 07:14:53

Tényleg nagyon jó írás, bőven megérne még pár bővebbet is!
Ami szintén nagyon fontos mellékhajtása a témának az a cyberbully jelenség, ami ellen a legjobb technikai felkészültség sem véd.

Bejegyzés: A szülők is tehetnek a gyermekükért

farönk 2016.01.26. 10:48:32

Nagyon-nagyon jó cikk, abszolút ráismertem egy ismerősömre ebben a vaskalapos, internethez érteni sem akaró hozzáállásban.

Bejegyzés: A szülők is tehetnek a gyermekükért

Droli · http://nivo.blog.hu 2016.01.23. 11:11:43

Jó, most akkor jövök én, eljátszom a kisördög szerepét:

Pont a múltkor számoltuk össze a munkahelyen, hány jelszót, kódot kell megjegyeznünk: csak a munkahelyen hetet a különböző programokba, aztán mindenkinek van otthoni gépe, telefonja, meg bankkártyája, aminek általában van PIN kódja (sőt, most már az Erzsébet kártyának is), ha szerencsés, kapukódja, ilyen kód-olyan kód, amit biztonsági okokból havonta változtatni kellene, és persze ne legyen könnyen megjegyezhető, legyen benne kis- és nagybetű, szám, meg mindenfajta karakter... ja, most az internetes szolgáltatók jelszavairól nem is beszélek, mint pl. netbank, vagy éppen az Index Indapass rendszere.

Most őszintén: ki gondolja ezt komolyan? Alaphelyzetben legalább 10-15 különböző kódot kellene fejben tartanom (mert leírni sem szabad elvileg)!

Persze lehetne mesterjelszót használni, de azt meg nem lehet mindenre ráhúzni, mert a jelszavak-kódok más típusúak (pl. egy négyjegyű PIN kód és egy akármilyen jelszó). Ráadásul mindegyik máskor jár le - van, ami egy hónap múlva, van, ami egy év múlva.

És a jelszókezelő programok sem olyan egyszerűek - pl. a mi munkahelyünkön nem lehet használni, a bankautomatánál vagy boltban fizetéskor meg pláne.

Szóval mi lenne a megoldás? Értem én, hogy biztonság mindenek felett, de ez a jelszavasdi - ha komolyan vesszük - már bőven túlszárnyalja a józan emberi észt, és - klasszikust idézve - az embernek kilengnek az amplitudói :-)

(Én amúgy az ujjlenyomat alapján történő azonosításnak örülnék, vagy valami ilyesminek.)

Bejegyzés: Egy, kettő, három, négy, öt, hat

tavolirokon2 2016.01.22. 19:43:16

Kimaradt az igazmondo lo elemtuzogepe:
xkcd.com/936/

En azert adok meg a legtobb webalkalmazasban direkt bena jelszot, hogy emlekeztessem magamat minden belepesnel, hogy ide aztan semmi szemelyes adatot soha a budos eletben fel ne toltsek.

Ennek legnagyobb hatranya a szilveszterkor erkezo szuletesnapigratulacio-lavina :-)

Bejegyzés: Egy, kettő, három, négy, öt, hat

Steste · http://turborago.fw.hu 2016.01.08. 14:21:13

olvasgattam angol nyelvu cikkeket kommenteket, most 2015 decembereben mar 8-as 9-es verzioja terjed a cryptolocker-cryptowall ransomwarenek. elozo verzioiban meg tarolt a gepen dekodolo kulcsot a fereg, de az uj verziok mar semmit nem tarolnak a gepen.

Bejegyzés: A CryptoLocker ellen a megelőzés a legfontosabb

Steste · http://turborago.fw.hu 2016.01.08. 14:16:33

A minap itt kuzdottem egy geppel, a virus .vvv fajlokka konvertalt rsa-4096 bites kodolassal syinte minden kepet rajta, azokkal kezdve amik az asztalon voltak mentve..... sajna elvesztek, semmi adatmento progi nem ismerte fel a fajlokat. avast volt a gepen, ami semmit nem tett csak jelzett hogy virus van a gepen. spyhunter es malwarebytes antimalware dolgozott rajta, majd meg az eset smart security is talált a html es txt fajlokban filecoder virust. nagz pusztitasokra kepes. kezdesnek a ms configban minden indulo nem microsoftos progit kikapcosltam, majd pendriverol rendszerindito spyhunter. atvizsgalta a gepet. meg torolt sok mindent. de a rengeteg html es txt fajlokban csak az eset smart security latta a megmaradt karos kodokat. Rulez Eset.

Bejegyzés: A CryptoLocker ellen a megelőzés a legfontosabb

Eddybubci 2015.12.22. 10:03:34

Kedves Gerilgfx !

A számtalan okból csak néhányat emelek ki:

1.) alkalmat adhat zsarolásra ( elég egy ismert ember pozitív AIDS tesztje, az illető akár milliókat is fizethet )

2.) ehhez kapcsolható az a visszaélés, hogy valakinek a nevére "írnak" nagy összegű beavatkozásokat. ( maffiózó új vesét kap kiss józsi nevén )

3.) a kapcsolódó gyógyszer, gyógyászati segédeszköz direkt eladása ( Önnek , Uram speciális ajánlatunk van )

stbstb.

Bejegyzés: Nagy tételben szivárognak az egészségügyi adatok

Gerilgfx 2015.12.20. 17:48:09

nem igazán tudom elképzelni, hogy miért van az egészségügyi adatoknak értéke a feketepiacon olyan mértékben, hogy rendszeresen megérje ezeket ellopni. régebben volt realitása annak, hogy ha kiss józsinak volt már 3x teniszkönyöke, akkor nem veszik fel dokkmunkásnak, mert hátha negyedszerre is lesz neki, és akkor stb st.b

de manapság a munkaerő gyors áramlása, és a munkaközvetítő cégek elterjedése következtében nem igazán van jelentősége ezeknek az adatoknak, statisztikákat meg lehet csinálni, vagy hozzá lehet férni ilyenekhez.

Bejegyzés: Nagy tételben szivárognak az egészségügyi adatok

randomgenerator 2015.12.15. 01:03:52

Azért az durva, hogy 17%-át ellopják. Rengeteg a tolvaj köztünk csak a legtöbb fél, hogy kiderül róla, azért nem lop el mindent ami a keze ügyébe esik?

Bejegyzés: Laptopokat és okostelefonokat hagyunk el

FikkFakk 2015.12.11. 21:32:29

Azert aki ezeknek a csalasoknak bedol, az olyan hulye, hogy inkabb a csaloknak drukkolok

Bejegyzés: Minden, amit a 419-es csalásokról tudni érdemes

Gerilgfx 2015.12.04. 01:56:18

talán nem php/sql szkriptrákon kéne komoly oldalakat hosztolni, és akkor nem 2 másodperc lenne egy szaros terméklistát kirenderelni, hanem 0,0001

Bejegyzés: Fizess vagy DDoS-oljuk a banki oldalt!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.23. 18:12:39

Egyre jobban gyűlölöm ezeket a monopol helyzetben lévő "szolgáltatókat" (twitter, google, fészbúk, illetve újabban a yahoo).
Mocskosul visszaélnek sok esetben a helyzetükkel és minden kultúra hiányzik belőlük.
Első ilyen élményem, amit már rengeteg helyen leírtam, egy ismerős fotósokból álló társaság blogjának a blokkolása a blogger.com-on by gúgli. Indok nincs, support nem válaszol, több évi munka ment kis híján a kukába.

Minap olvastam, hogy egyesek a yahoo mailes postafiókjukat nem érik el, ha adblockert használnak - miközben épp a yahoo volt az egyik oldal, ahonnan reklámba ágyazott vírusokat lehetett kapni...

Twitternek sem ez volt az első ilyen húzása, azt hiszem... úgy érzem, lassan kellene valami internetszerte érvényes jogrendszer, megfelelő jogkörű hatóságokkal... :(

Bejegyzés: ISIS vagy? Akkor jól letiltjuk a fiókod

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2015.11.16. 16:10:44

Kicsit úgy tekintek már erre a levitézlett Confickerre, mint az szabvány EICAR teszt kódra: elképzeltem, hogy már *.* ismeri, ez nem is lehet kérdés, és ehhez képest meglepődtem az eredményen, ennyi. Okés, nem reklamálok :-)))

Bejegyzés: Conficker - A halhatatlanság halála

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.16. 15:50:42

@Csizmazia Darab István [Rambo]: bocs, 14, nem 8. De ennek fényében mire véljem azt a reklamációt, hogy x év után még mindig van aki nem ismeri fel? ;)

Bejegyzés: Conficker - A halhatatlanság halála