A német trójai faló ügy

2007. október 29. 14:38 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A múltkori, Ausztria állami trójai programjával kapcsolatos cikk után egy barátunk küldött egy linket, melyen a felirat szerint a német állami trójai program béta változatát tölthetjük le. Kaptunk az alkalmon, letöltöttük, kipróbáltuk, és hogy amit láttunk, attól vajon arcunkra fagyott-e a mosoly, azt a folytatásban megtudhatják.Nosza, gyorsan letöltöttük,
beizzított ProjectMonitorral felvértezett seregünk bátran a telepítésre kattintott és vártuk, hogy a rettegett trójai bemutassa a kémkedés magasiskoláját.Az tetszetős intro képek alatt arra gondoltunk, hogy talán pont ilyenkor, a "parasztvakítás" alatt pakolja tele a gépet a sok trójaival, de a logelemzések semmilyen új process, semmilyen új fájl keletkezését, semmilyen Registry machinációt vagy hálózati forgalom létrejöttét nem mutatta ki.Kicsit furcsa volt látni egy free trial verzió használatát egy ilyen Bundes Trojanerben - nem futja a kapitalistáknak regisztrálni egy 18 EUR értékű szoftvert, hát ez LOL :-) Úgy tűnik, ez egy nagy átverés, az egész csak egy képekből álló slideshow. Talán itt is azt vizsgálják, hányan kattintanak egy ilyen linkre?


Próbaképp azért feltöltöttük a VirusTotalra, minden csendes, ketten gyanúsnak gondolták, amit nagy valószínűséggel az alkalmazott PE vagy ASPACK exetömörítés okozott.Megkerestük az AL-Software Team weboldalát és letöltöttünk egy próbaverziót a Slideshow Stúdióból, majd gyorsan összeütöttünk egy néhány képkockából álló demót, és heves izgalmi állapotban EXE fájlt generáltunk. A még meleg PROBA.EXE állomány szinte kísértetiesen hasonló VirusTotal eredményt hozott.Hogy ez az egész mire jó, az nem teljesen világos, talán a Lajtán túl túlságosan ráérnek az emberek - rejtély. Mindenesetre rákukkantottunk, ki jegyezte be az oldalt, és nem a Német Belügyminisztériumot találtuk ott, sem Andrea Merkelt, hanem egy Kai Blitz nevű
brück-i illetőt.Ha mindez április elsején történik, talán még hahotázunk is egyet, mint a Furkó kamu vírusirtó érdekes történetén. Mivel azonban nincs elseje, sőt április se nagyon, így bezárjuk az aktát és a bejegyzést is.
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása