Boldogok a lelki szegények...

2008. október 10. 11:18 - Csizmazia Darab István [Rambo]

... mert övék a mennyek országa állítólag. Sok olyan spam esik be a postaládába, amelynek nem is a feladójáról, hanem számtalan _TOVÁBBKÜLDŐJÉRŐL_ azt gondoljuk, ilyen ember egyszerűen nincs. Sajnos azonban mégis van. Szellemileg szerényen bútorozott rovatunk következik.

 

Jó pár éve ment a Petrocelli sorozat, sokra nem emlékszem belőle, de az a mondat megragadt, amikor valakinek ezt mondja: "Apám arra tanított: Fiam csak akkor vívjál szellemi párbajt, ha az ellenfél nem fegyvertelen!". Hát ha most is ennek szellemében járunk el, akkor abszolúte nem tehetünk semmit.

Forward a négyzeten, sőt a köbön!

 

A Beatrice "Minek él az olyan" című dala zsong a fülünkbe...

 

Egyszerűen érthetetlen a dolog, mitől ilyen ragadós a példa ...

 

Bill Gates majd e-mail küldésért fizet nekünk, mert neki sok pénze van, na persze!

 

Az kifejezetten szomorú, hogy vannak még emberek, akik ezeket az álhíreket még elhiszik. De a még szomorúbb az, hogy habozás nélkül minden ismerősük e-mail címét közprédaként odadobják bárkinek. Innentől számítógépes kultúráról, a privátszféra védelméről beszélni már igencsak nehéz :-(

Azért hogy mégis jó szájízzel záruljon ez a post, egy örökzöld Hoax ismertetőt mellékelünk a végére :-D

13 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.10. 12:59:14

Régen volt egy nagyszerű intézmény, amit úgy hívtak Taigetosz.
De tényleg... Az még, hogy egy 10 éves emós továbbküldözgeti belefér, majd kinövi. De hogy 30-40 éves emberek. És ne mondja senki, hogy azért mert nem ért hozzá, mert ehhez nem informatikai jártasság kell, hanem alapvető emberi ész/logika, amit az iskolában sem oktatnak. De még ha először továbbküldi, aztán felhívják a figyelmét rá, hogy miért nem érdemes és ezek után ugyanúgy továbbküldi, akkor az tényleg darwini eset.

És az a legrosszabb az egészben, hogy a normális ember kénytelen egy külön e-mail címet csinálni, amit a továbbköldözgetős embereknek ad meg, mert az értelemszerű, hogy barátokat olyanokat keres, akiknek 50 fölött van az IQ-ja és nem teszik ki őt spamáradatoknak, de a munkatársait, osztálytársait, rokonait nem válogathatja meg, észt meg még senkinek sem sikerült tölcsérrel tölteni, ha nincs meg benne az ösztön ennek befogadására.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.10.11. 19:29:51

Szia Movhu :-)
Igen, az alapmű szerzőjét van szerencsém személyesen is ismerni, egy számítógépes klubba jártunk anno decibel ;.-)
Köszi a "szájbarágós" verzióért.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.10.11. 19:35:40

Helló Penge!
A Taigetosz megoldás azért talán erős, előbb mondanék halálos ítéletet az erőszakos cselekményeket, nemi erőszakot elkövetőkre, pedofilokra, stb. persze érthető az indulat ezekkel a "az embernek látszó tárgyakkal" szemben is :-)

Az igazság sajnos a második bekezdésedben van: muszáj konspirálni, eldobható címeket vagy ideiglenes mukinyulas címeket fenntartani, hogy a szemetet legalább valamennyire távoltartsuk.

A probléma gyökere szerintem két dologban gyökerezik.
1. Azok, akik spammelnek, semmilyen szinten nem érdekli, hogy mit okoz másoknak.
2. Azok a legidegesítőbb felhasználók, akiknek HIÁBA magyarázol el bármit, újra és újra elkövetik UGYANAZT a hibát.

Mivel mindkét típusból rengeteg az utánpótlás, a spammentes szép jövő dolgában kissé pesszimista vagyok ;-)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.10.11. 19:39:44

Szia Balint96!
Ezt még nem ismertem, de hasonlít arra, mikor azzal fenyeget az új vírus, hogy "összecseréli a fogkrémes tubust a cipőkrémessel" :-D

Fabled 2008.10.12. 22:40:26

viszont a címzettlistát bent hagyni nem szép dolog

balint96 2008.10.13. 14:50:26

Ja igen elfelejtettem írni hogy nem igazi hoax(bár volt valami ilyesmi hogy ezt is elkezdték terjeszteni), hanem a goodtimes paródiája: en.wikipedia.org/wiki/Goodtimes_virus
És vmi olyasmi című könyvben hogy:"Internetbiztonság belülről:Amit a hackerek titkolnak", asszem benne van a magyar verziója.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.10.13. 16:43:46

Hello Mir!
Próbálom én kerülni a feszültséget, de mindent nem lehet ;-)
Szerinted mennyire lenne hiteles olyan cikk, amelyben sok kis fekete teglalap nez farkas szemet egy nagy fekete teglalappal?
A címeket pont ezért megblur-öltem egy kicsit, egyébkent pedig ez úgyis egy kép, vagyis nincs copy-paste, egy spammernek be kellene gépelni, amit úgysem fog megtenni.

gothmog 2008.10.18. 15:26:54

jó, a tajgetoszról spammelőket ledobálni erős.
Akkor mi lenne, ha csak a számítógépüket b*sznánk le onnan? csak egy ötlet... ;)
Nagy kedvenceim a pps fájlba tömörített, szépnek gondolt fotók, szar minőségben, valamilyen "Évszázados közhelyeink"-című kötetből összeollózott "bölcsességgel. Szar zenével. Meg általában minden pps-es okosság, a "Mars ugyanakkorának fog látszani, mint a hold"-ig bezárólag.
Nem tudom mennyire iq-függő ez egyébként, kaptam én már ilyet állítólag főiskolát végzett mérnökembertől is. Vagy akkor a diploma sem iq-függő.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.03.26. 12:55:47

Még az jutott eszembe, hogy egyszer olvastam egy jó kis mondást: "Ha az újságban a szalagcím végén kérdőjel szerepel, a válasz csak NEM lehet".

Embereket gyilkol egy egyiptomi mobilüzenet?
www.zoom.hu/bulvar/embereket-gyilkol-egy-mobiluzenet-43602.html?ref=hk

titan 2010.05.07. 12:12:06

Két dolog végtelen...
süti beállítások módosítása