Sírni lenne kedve az embernek

2008. október 13. 17:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Úgy tűnik, ami a briteknél zajlik, az már valóban nem mindennapi. Újabb elvesztett táska, újabb elvesztett laptop, újabb elvesztett ügyfél adatok. Érdemes lenne külön biztosítót alapítani a problémára, vagy az epsomi derby fogadások mellett erre is kellene téteket felvenni: mikor lesz a következő elvesztés és melyik hivatal lesz érintve.

A Vnunet elég szűkszavúan csak úgy fogalmaz, hogy a Deloitte egyik munkatársától ellopták a kézitáskáját, melyben egy olyan noteszgép volt, amin 100 ezer aktív dolgozó nyugdíjakkal és nyugdíjalapjaival kapcsolatos személyes adata szerepelt, benne biztosítási azonosítószámok és fizetési adatok.

A TheRegister cikke már 150 ezer dolgozó adatáról ír, és itt már a Deloitte hivatalos közleményét is ismertetik. A lopás még szeptemberben történt a nyílt utcán, és igyekeznek mindenkit megnyugtatni, hogy sem lakcímeket, sem banki adatokat nem tartalmazott a számítógép és az eset után azonnal bejelentést is tettek a rendőrségen. Ettől persze még az adatok sorsa továbbra is bizonytalan.

Állításuk szerint - mert ami a jelszóval védett operációst rendszert illeti, az inkább LOL ;-) - elkódolt adatokról van szó. Hogy valóban így volt-e, nem tudni, mindenesetre nem merik már a hasonló esetkben azt nyilatkozni, hogy egyáltalán nem volt titkosítás, mert akkor hihetetlen haragot vonnának a fejükre. Ennyi szerencsétlen véletlen egy országon belül azért már mellbevágó.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása