NOD32 okostelefonokra

2008. november 27. 16:55 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az okostelefonok terjedésével fokozódnak a mobileszközökhöz kapcsolódó biztonsági kockázatok is. A vírustámadások kivédésére az ESET piacra dobta új szoftverét, a Mobile Antivirust. Az itthon december első napján megjelenő vírusirtó a cég vállalati ügyfelei számára ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel lesz elérhető.

Az okostelefonokat támadó kártevők nem csak az eszközökön tárolt adatokat rongálhatják meg, de akár továbbíthatják a felhasználók személyes adatait a vírusok készítői számára. A NOD32 fejlesztése során megszerzett tapasztalatokat felhasználó ESET Mobile Antivirus proaktív védelmet nyújt a kártevők ellen, és képes a kéretlen SMS üzenetek blokkolására is.

A program a Windows Mobile 5.0, 6.0 és 6.1 platformokon használható.

A Windows Mobile platformon működő szoftver a többfajta ellenőrzési funkcióval és az automatikus frissítés lehetőségével kiegészítve megbízható védelmet biztosít az okostelefonoknak.

A szokásos részletes beállítási lehetőségek állnak rendelkezésre

A Mobile Antivirus fejlesztése során az ESET szakembereinek számos olyan nehézséget kellett leküzdeniük, amelyek szinte ismeretlenek az asztali számítógépeken és laptopokon használt vírusirtóknál. Korlátot jelentett az okostelefonok limitált memóriája, az eltérő akkumulátorfajták kapacitása és a különböző sávszélességek létezése. "A számos kihívás ellenére sikerült egy olyan szoftvert létrehozni, amely a telefon teljesítményének befolyásolása nélkül képes teljes körű védelmet biztosítani" - mondta Csiszér Béla, az ESET NOD32 magyarországi forgalmazásáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője.

Próbaképpen ráeresztettük az EICAR tesztfájlra

A mobiltelefonokra készített védelemhez az ESET Smart Security Business Edition licenctulajdonosok ingyenesen, az ESET NOD32 Antivirus Business Edition licenctulajdonosok pedig 50% kedvezménnyel juthatnak hozzá.

Bannoljuk ki a nem kívánatos SMS-ek küldőit blacklistával

Az ESET Mobile Antivirus tulajdonságai:
- Heurisztikus vírusvédelem: Mesterséges intelligencián alapuló, valós idejű vírusvédelem a már létező és a még nem ismert károkozók ellen.
- Kisméretű frissítési fájlok: A kompakt, optimalizált frissítéseknek köszönhetően az ESET Mobile Antivirus naprakészen tartása nem igényel nagy adatforgalmat a mobilhálózatokon. 
- Automata vagy kézi indítású frissítés: Manuális vírusadatbázis-frissítés, vagy napi, heti és havi gyakoriságú automatikus frissítés.
- Kézi indítású ellenőrzés: A belső és külső adathordozók ellenőrzésére egyaránt alkalmas eszköz.
- Cabinet fájlok ellenőrzése: A tömörített cabinet fájlokban megbújó vírusok felderítésére használható alkalmazás.
- Naplófájlok: Az elvégzett ellenőrzések statisztikái felhasználóbarát formátumban.
- SMS szűrő: A kéretlen szöveges üzenetek ellen nyújt védelmet, azáltal, hogy a gyanús üzeneteket a levélszemétmappába helyezi.

A programnak mind a telefonnal internetezők, mind pedig a telefon memóriáját/memória kártyáját USB kulcsként használó okostelefonok tulajdonosok nagy hasznát vehetik.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2008.11.27. 18:58:13

Symbianra lesz valamikor a jövőben?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.11.27. 20:22:23

Szia Penge!

Konkrétumról nem tudok, csak annyit, hogy a jövőben tervezik a többi platformon való megjelenést is.
www.eset.com/emabeta/faq.php
süti beállítások módosítása