Cserbenhagyásos gázolás

2008. december 08. 17:30 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Kellemetlen egy szituáció, amikor pont egy biztonsági program a licenckezelés hibája folytán védtelenül hagyja a felhasználók gépeit.

Pedig sajnos pontosan ez történt nemrégiben a Sonicwall ügyfelekkel. A licencek kezelését végző szerver hibás működése miatt a múlt héten a tűzfalas és e-mail védelmi megoldások felhasználóinak igazi rémálomban volt része: átmenetileg spam, phising és kártevő szűrés nélkül maradtak. Számos ingerült hangvételű bejegyzés is született erről a support fórumban. A ComputerWorldnek jelentette az esetet egy biztonsági informatikus, melyben leírta, hogy a SonicWall szerver licenckezelője resetelte a felhasználók egyébként érvényes licenckulcsait és emiatt azok érvényteleneknek látszottak. Szerinte egy olyan szisztéma, amikor egyetlen szerver miatt ilyen mértékben meginoghat a felhasználók biztonsága, elmebeteg fantázia szüleménye.

A SonicWall szóvivője szerint ugyanakor (vajon miért van az, hogy az embernek ilyenkor déjá vu érzése támad? ;-) úgy nyilatkozott, hogy csupán "néhány" licencnél tapasztaltak ilyen reset jelenséget, de a problémát azóta már kijavították. Egy technikai támogatásért felelős mérnök pedig úgy vélekedett, egy licenckezelő szerver meghibásodásának nem kellene azzal járnia, hogy helyi termékregisztrációs adatok sérüljenek vagy elvesszenek. Ez utóbbiban azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.12.09. 05:48:46

Szia Fiveeeee!

Pedig írás közben végig déjá vu érzésem volt, hogy ezt a hibát már mintha máskor, egy másik életemben is elkövettem volna, vagy csak hiba van a mátrixban?

Köszi szépen :-)
süti beállítások módosítása