Bezáratta a német rendőrség a crackeroldalt

2009. március 05. 14:43 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A codesoft.cc oldalt mindenféle jelszólopással kapcsolatos üzelmekre használták, most pedig Baden-Württembergi rendőrség lecsapott.

A fórum kezeője és adminja egy 22 esztendős svájci fiatalember volt, aki többek közt a "Codesoft PW-Stealer 0.5" trójai kártevőt készítette és forgalmazta "tr1p0d" álnéven. A nyomozók most házkutatást tartottak nála, lefoglalták a 2 TB-nyi anyagát és minden ezzel kapcsolatos iratát.

A rendőrség már egy ideje figyelemmel kísérte a fertőzött gépekről kikerülő, illegálisan megszerezett adatok áramlását, és eközben rátaláltak egy németországi szerverre. Amikor pedig elemezték a hozzáféréseket ehhez a szerverhez, akkor sikerült azonosítaniuk két további gyanúsítottat, egy 25 éves és egy 27 éves férfit. Kettőjüket azzal gyanusítják hogy 2008 szeptembere óta 80 ezernél is több számítógépet fertőztek meg világszerte a Codesoft PW Stealer szoftverrel. Az ellopott felhasználói adatokat, jelszavakat pedig a fórumon belül értékesítették.

A csapat egyébként még a BlackHat oldalon is hirdette kétes szolgáltatásait, mostanra azonban a webhelyet már lekapcsolták.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lolperec 2009.03.05. 19:06:55

@cotomm: jó kis parasztvakítás folyik a spamlink alatt, mindenkinek ajánlom! :D

Káposztakukac 2009.03.05. 19:07:12

most elképzeltem, hogy a magyar rendőrség hogy csap le az elektronikus bűnözésre...na jó, csak vicceltem :D
süti beállítások módosítása