MKB Bank reloaded

2009. július 14. 07:11 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nincs karácsony Corvin nélkül - emlékezhetnek az idősebbek és katonaviseltek. Mostanában pedig nincs MKB Bank phishing kísérlet nélkül.

Még két hónap sem telt el az előző kísérlet óta, amelynek inkább az volt a jellegzetessége, hogy egy vélhetően delirium tremensben szenvedő orángután három üveg sör után a magyar szótárt lapozgatva segített az elkövetőknek az online fordító programokban történő magasszínvonalú elmélyedésben. Mostani embereink már jobban igyekeztek, és a weblap másolatát elég jól sikerült felidézniük, de a feltűnően izraeli URL bántóan gyenge próbálkozás.

Aki nem vesz észre hogy nem a bank oldalán jár, annak alapvető ismeretei hiányoznak

 

 

Mint a Fülesben, vegye észre a két kép közötti 19 különbséget ;-)

Figyeljük meg a belépést. A csaló oldalnál nincs semmilyen tanusítvány, illetve SSL. 

 

Amikor valamilyen próba adatot begépeltünk, akkor pedig jöttek a PHP warningok hosszú tömött sorban. Tanulság, egy bűnöző is tesztelje ki "becsületesen" a weboldalát, ha komolyan akar tőlünk valamit ;- A belépési oldalon az English és Deutch linkek a valódi oldallal ellentétben nem azonnal nyelvet váltanak, hanem a fő oldalra dobnak vissza.

 

Ettől függetlenül magára vethet, aki ide begépeli az azonosítóját, bár valószínűsíthető, hogy az oldalt órákon belül lezúzzák, a NetCraft, a Firefox és az Opera például már be is listázta, mint adathalász kártékony helyszínt.

Na nem mintha sajnálnánk őket, de szerintünk a csalóknak ideje lenne feladni az automatikus fordításba vetett léha reményeket (Arkagyij Rajkin-szerű figura ma ottan már nem igazán lenni menő bele oda neki ;-), és az egy betűs elgépeléssel lefoglalt domain név mellett valamilyen munkanélküli nyelvtanár vagy tolmács segítségét volna érdemes igénybevenni, különben így végképp nem keresik meg még a hidegvízre valót sem ;-)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atko 2009.07.15. 20:59:15

Csak az igazoló sms-t is használó oldalakban bízok. Akkor a telefonszámomat is ismerniük kéne.
süti beállítások módosítása