Jelszótörő kisiparosok

2009. szeptember 10. 10:52 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Biztosan kellemetlen lehet, ha valakinek a barátjáról csak titokban derül ki, hogy nős. Nos az ilyen helyzetekre is kínál korántsem legális megoldásokat egy kisvállakozás, amely potom száz dollárért (csupán 18 ezer forint) AOL, Gmail, Yahoo, Facebook vagy Hotmail jelszót szerez meg, illetve tör fel.

Elhagyta a barátja? Kiváncsi lenne volt házastársa levelezésére? Vegye igénybe cégünket, megbízható referenciákkal rendelkezünk - imígyen szóla Zarathustra a reklámszlogen. A vállalkozás több különböző weblapon is kínálja portfólióját.

Egy postafiók jelszavát sok féleképpen fel lehet törni. Lehet ez puszta találgatás, lehet a közösségi oldalak adatai alapján a jelszóemlékeztető kérdés elleni támadás - mint a Sarah Palin esetnél - de küldhetnek az adott e-mailcímre olyan levelet is, melynek linkjére kattintva egy kémprogram települ, és az küldi el a jelszót a támadóknak. A weblapon még hálálkodó vevők: Maria, Lisa és Danny leveleit is lehet olvasni.

Korábban mi is írtunk már mobiltelefonos módszerekről, mutattunk a weboldalba helyezett kémprogram terjesztő Iframekért pénzt kínáló vállakozást, valamint a szervízeléskor előforduló furcsa esetekről is értekeztünk. Igazából a feleség számítógépére telepített kémprogramért is született már ítélet a férjnek: és nem is kicsi, 4 év börtön. Viszont a mostani eseteknek ilyen jellegű következményeiről nem tudunk.

Az USA-ban az ilyen cselekmény - ha károkozással nem jár - csak vétségnek számít. Azt jelenleg nem lehet pontosan tudni, helyileg hol is üzemel a vállakozás, de gyaníthatóan a tengerentúlon szorgoskodnak. És annak ellenére, hogy a szolgáltatás illegális, a kereslet iránta a jövőben valószínűleg folyamatosan növekedni fog.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atko 2009.09.10. 11:09:27

:-D Hát ez már annyira szörnyű, hogy vicces.
Elképzelem azt a szituációt amikor egymás ládájában kutakodnak...
Csak a szolgáltatók a felelősek mindezért, mint azt már többször is írtam. Amikor kolbászt veszek a hentesnél, megbízom benne, hogy nem téglaport használt pirospaprika helyet a dögkútból kiszedett darált húshoz.
Amikor annó 2003-ban reggeltem a wiw-re akkor még egy teljesen más világ volt ott. Aztán a pénz... és akkor kiszálltam, persze előtte szlovákká váltam, lakóhelyet változtattam, mindezt idegen ip címről stb. Mai napig ott vagyok üres négyzettel azoknál az embereknél akik az általam meghívottaktól kapták a meghívót. közeli ismerősöm, aki csak törölte magát még szerepel név szerint tartalom nélkül.
Ezek után már csak a "jó érzés" gátol meg bárkit abban, hogy hasonló vállalkozásokat nyisson. Az meg ügye pénzzel kiváltható "jó érzéssé" konvertálható.
Szóval a szolgáltatók a bűnösek az egész IT bűnözés létéért. A szolgáltatókban benne foglaltatik a szoftver gyártók is!
Lassan ott tartunk, hogy ha privát életet akarsz magadnak, le kell húznod a géped a hálóból, mobilt elhajít és nézed a feleséged szép szemét. :-)
süti beállítások módosítása