Nem kapsz pofont a kocsmában, ha be se mész

2010. január 18. 15:10 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Látja? Nem látja? Na látja! Röviden így foglalható össze a Facebook privacy settings nem létező lényege, ha az oda feltöltött képeinkről van szó.

Az F-Secure blogjában láthatunk egy kis bemutatót, mennyit ér az "only me" opció a kép feltöltésekor. Ugyanakkor az is látható, hogy extrovertált világunkban mennyire a kitárulkozás a nagy divat, hiszen a share, a másokkal való megosztás az alapértelmezés.

A megosztás a bizalmas baráttal pedig abban áll, ha a kép egyébként publikus linkjét elküldjük neki. Bár tulajdonképpen nem butaság, hogy az itteni rendszer ennyire szépen segít a szétkürtölésben, képek feltöltésében, mert a töröljük a netről projekt-szerű fizetős renomé javító vállalkozások meg később hálásak ezért, és jól beszedik a pénzt ugyanennek a műveletnek a fordítottjáért.

A blogíró emellett még kitér arra is, hogy csoda, hogy a Koobface kártevő egyik új variánsa sem mozdult még rá eddig a fertőzött accountokban ezek gyűjtögetésére.

Hogy a kísérletező kedvű nagy honi elődökről is ejtsünk szót, Hancu mester már több körben is próbára tette a Mátrixot, és mind a feltöltött, majd letörölt képek esetén, minden pedig a levelező rendszerek háza táján talált ugyanilyen fehér foltokat a rejtek vagy nem rejtek problematikában. (A címkép egyébként a klasszikus The Hunted, 2003. című filmből való, rajta a terepszínű ruhás vadászok rikító narancssárga mellényben.)

És hogy a poszt cím igazságára visszautaljunk, az F-Secure blog is nagyjából így lövi be a bombabiztos tanácsát: "If you absolutely don't want to share it, then don't upload it to a SOCIAL networking site." Maximálisan egyetértünk :-)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása