A császárnak ami a császáré

2010. július 12. 17:55 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Két biztos dolog van az életben: az egyik a halál, míg a másik az adófizetés. Az Egyesült Királyságban éppen közeledik is egy július 31. bevallási határidő, és létezik egy hivatalos weboldal is, amelyen az ottani állampolgárok eleget tehetnek bevallási kötelezettségüknek. Na vajon mi történik az ezt megelőző időszakban?

A. A garnéla rákok populációjában jelentős és megmagyárázhatatlan gyarapodás áll be, a nők pedig világszerte egyenlő munkáért egyenlő bért kapnak

B. Az olaj világpiaci ára váratlanul és tartósan az 1970-es árszintre csökken, kivéve persze Magyarországot, ahol úgynevezett árfolyamnyilvántartással kapcsolatos többlet kalkulációs kezelési pótköltségek ellentételezése címén még drágul is

C. Óramű pontossággal megjelennek az adathalászok, és a hivatalos weboldalra megtévesztően hasonló oldalaikra mutató spameket kezdenek el tömegesen küldözgetni az adóhivatal nevében Usain Bolt sebességű adóvisszatérítést ígérve.

A Trusteer szakértői szerint a bűnözőknek annyira megéri ez a zavarosban való halászás, hogy a brit állampolgárok jövedelemadó és ÁFA befizetéseivel kapcsolatos csalásukhoz külön botnetet hoztak létre.

Ugyancsak veszélyt jelent, hogy emellett egyre gyakrabban jelentkeznek az adóhivatal vagy bank nevében telefonáló csalók is, akik állítólagos adategyeztéssel vagy kedvező és gyors adóvisszatérítési igéretükkel igyekeznek majd megtalálni a balekjaikat. Akik aztán duplán rosszul járnak, mert minden személyes és banki adatuk csalóknak való megadása után egyszer majd az igazi adóhivatalnak is fizetniük kell, ha addigra marad egyáltalán valami a számlájukon.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyos 2010.07.13. 19:26:12

Vannak, akik azt hiszik, hogy az orvostudomany fejlodese es a ragadozok visszaszorulasa miatt a termeszetes szelekcio mar nem mukodik emberek eseten.
Tevednek.

Leeroy of SMV Design 2010.07.16. 19:16:21

Kemény, mibe nem nyúlnak bele a hackerek... Bár az "enrolment" szó elég gyorsan megütötte a szememet, így 1 db. l betűvel... :)
süti beállítások módosítása