Zeus toborzó

2010. november 26. 12:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Hogyan lehet önkénteseket toborozni a botnet hadseregbe hatékonyan, könnyen, gyorsan, csak most, csak önöknek? Mi sem egyszerűbb! Meríteni kell egy óriási 500 milliós edénybe, és legyen mondjuk a horgon valami ilyesmi: Keress sok pénzt egyszerűen. Kész is, lehet húzni felfelé a damilt, a siker biztos.

Természetesen a Facebookon zavarosban halászókról szól a poszt, most éppen a "Learn How To Earn £20/Hour With PTC" nevű felhasználó a téma, tényleg szép név, csak a személyiben kicsit hosszú lenne. Még csak 11 embernek tetszik, de a szám nyilván nőni fog, illetve a lájkolók száma nem egyenlő a rákattintott és úgy járt emberek számával. Ha az elkövetők kombinálták volna a módszert "Az emberek 98%-a nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót" trükkel, 48 óra alatt óriásit tarolhattak volna, szinte érthetetlen, miért nem tették mégsem.

Mindenesetre a linkre kattintva sosem tudjuk már meg a nagy titkot - hasonlóan Gorcsev Ivánhoz, akinek a kapuőr elkezdte ugyan magyarázni: "Az én mesterségem három fő kelléke az ész, a pszichológia és a jól ápolt szakáll. De kell még ezenfelül...". Hogy mi kell ezenfelül, az itt sem derül ki, még ha nem is egy 14 karátos autó tehet róla. Nos minket is elsodornak itt az események, ugyanis a pénzkereső varázsreceptre kattintva először egy facebookon kívüli weboldalon találjuk magunkat, aztán nyomban egy .JAR kiterjesztésű állomány emelkedik szólásra és szeretne letöltődni nagy tisztelettel. Vajon a 6500 forintos órabér fantasztikus titka rejtőzik benne?

Kérdezzük meg erről orvosunkat, gyógyszerészünket és Virustotalunkat. Minő fájdalom, siker receptnek se híre, se hamva, hanem helyette egy Java nyelvű TrojanDropper öltögeti ránk a nyelvét.

Bár az is lehet, eredetileg mégis van értelme van ennek a pénzkeresési módszernek. Réges régen, mikor a hülyét még pontos j-vel írták, a C64-et sem találták még fel, volt olyan újsághirdetésben terjedő csalási módszer, ami úgy szólt: "Akar ön munka nélkül egyszerűen pénz keresni? Küldjön egy ezrest egy borítékban és elküldöm a receptet!" Ha az akkori csalóknak volt egy kis humorérzékük, akkor az volt a válaszban: "Hehe, így lehet, add fel te is ezt a hirdetést!".

Ha viszont híján volt a humorérzéknek, akkor simán csak eltette a pénzt, és nem válaszolt. Magyarul itt is lehet, hogy igaz a történet magva, csak éppen a hirdetés feladója keresi meg ezzel a 20 fontos óradíjat, a fejpénzt, nem pedig a naív kattintó.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása