Email a YouTube-tól. Vagy mégsem?

2011. november 21. 14:25 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Kaptunk már korábban "hivatalos" levelet a Facebooktól, miszerint olvasatlan üzenetünk van. Majd kaptunk a Twittertől, hogy fent van rólunk pár funny pics. Aztán végül az iTunes is küldött egy kis account infót. Vagy mégsem rovatunkban akkor most folytatjuk ezt a korábban megkezdett sort: ezúttal a YouTube tájékoztat bennünket szomorúan: nem sikerült elküldeni korábbi üzenetünket, és mellesleg meg is haladtuk az egy napra engedélyezett levélküldési kvótánkat.

Ezt egy hivatalos YouTube logó és egy valóban a YouTube oldalra mutató link is igyekszik bennünk megerősíteni. Bár egyáltalán nem emlékszünk arra, hogy korábban egyáltalán próbálkoztunk volna levélírással, mindig öröm és megtiszteltetés, ha az üzemeltető személyes levelével érdemesít minket kitüntetett figyelmére;-) Vagy mégsem?

Szinte nem is kéne már mondani, de mint az kiválóan látható is, a második link, amely erre a bizonyos nekünk szóló üzenetről szólna, már egy egészen máshová mutató URL-je van. Úriember ilyenre nem kattint, és segítheti még a védekezést többek közt valamilyen spamszűrő is, amely például már nálunk is felcímkézte ezt a küldeményt.

Dolgozik, illetve kiegészítő formájában választható a Thunderbird alatt is olyan, a gyanús üzenetek szűrésére szolgáló mechanizmus, amely például remekül figyelmeztet. A hivatkozott linken mi már nem találtunk semmilyen hasznos vagy káros tartalmat, maga a weboldal sem üzemelt éppen, hogy mi volt itt, az is csak a cache-ből látszik, így ezt a részét a dolognak nem tudtuk vizsgálni.

Láthatóan a létező, sok felhasználót kiszolgáló szolgáltatások a kiszemelt feladói ezeknek az újabb spameknek, adathalász kísérleteknek. Vagyis megint csak arra a tanulságra juthatunk, mindenkinek meg kell tanulnia, hogyan különböztesse meg az igazi szolgáltatói üzeneteket a valótlantól, ne higgyünk el mindent, és legfőképp figyelmesen kattintgassunk ne csak a Patrick Chantől, hanem a világ bármely tájáról érkezett kéretlen levelek esetében is.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása