ESET védelem Androidra

2012. március 02. 09:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az ESET megbízásából, az InSites Consulting által 2011 október-novemberben lefolytatott, az egész világra kiterjedő kutatás szerint, az internet felhasználók 36%-a az okostelefonjával kapcsolódik a világhálóhoz, 19%-uk alapkészülékével éri el a netet és 10%-uk használ tabletet. Ezek a hordozható készülékek nemcsak a személyes adatokat, de az üzleti információkat is tárolják, hasonlóan az asztali számítógépekhez.  Az OSBT (OneSource Building Technologies) szerint a felhasználók 16%-a számolt be biztonsági támadás okozta adatvesztésről.

A számítógépek biztonsága, a vírusok elleni védekezés mindennapjaink részévé vált, senkit nem kell már meggyőzni a fontosságáról. Ugyanakkor egyre többször olvassuk leveleinket, dokumentumainkat okostelefonon, s közben eszünkbe sem jut, hogy adataink ugyanolyan veszélyben lehetnek, mint egy védelem nélküli számítógépen. Pedig a vírusok a statisztikák szerint egyre nagyobb számban költöznek a mobilokra. A mobiltelefonok biztonsága egyre égetőbb téma, hiszen az itt jelenlevő különféle biztonsági réseket a kártevők előállítói igyekeznek ki is használni.

Barcelonában, a február 27-én kezdődött Mobilworld Congress 2012 konferencián és kiállításon az ESET megoldást kínál a problémákra. A kiállításon, saját standjukon a mobilkészülékek védelmére kifejlesztett termékeik zászlóshajóját mutatják be, az ESET Mobile Security for Android-ot. A rosszindulatú szoftverek elleni megoldás egyesíti a NOD32 Antivírus hatékonyságát egy spam szűrő védelmével, sőt, a szoftverben még egy lopásgátló funkció is található.  Maga az ESET Mobile Security megoldás már korábban elkészült Symbian és Windows Mobile operációs rendszerekre is, ezek a biztonsági megoldások (immár az Android operációs rendszerrel kiegészülve) alkalmazhatók tabletekre is, feltéve, hogy azok támogatják a hívás és üzenetküldési funkciókat.

"Az androidos telefonokra elkészült ESET Mobile Security rendkívül fontos mérföldkő a vírusvédelemben" – tette hozzá a hírhez Csiszér Béla, az ESET-szoftvereket Magyarországon és Ausztriában forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A Gartner felmérése szerint 2011-ben a világ okostelefon eladása már elérte a 472 millió darabot és a végfelhasználók több, mint 50%-a Android OS típusú készüléket vásárolt, az új termékekkel immár ezt a rendkívül nagyszámú és folyamatosan növekvő felhasználói kör is képes lesz kivédeni a rosszindulatú támadásokat.

Az ESET Android készülékekre kifejlesztett mobil biztonsági termékében olyan megoldások kaptak helyet, mint a proaktív védelem, SMS/MMS Antispam, hívásblokkolási lehetőség, biztonsági audit, lopás elleni védelem, GPS lokalizáció, távoli lezárás, távoli adat törlés, SIM kártya figyelés illetve védelem jogosulatlan biztonsági telepítések ellen.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása