Megjelent a Google Play-en az ESET for Android

2012. május 04. 10:10 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az ESET bejelentette, hogy már elérhető a Google Playen (korábban Android Market) az Androidos hordozható eszközökre szánt ESET Mobile Security for Android legújabb verziója. Az alkalmazás már nemcsak telefonokon, hanem táblagépeken is biztosítja a megszokott védelmet.

Az ESET cég és a Google Play együttműködésével mostantól a felhasználók sokkal kényelmesebben juthatnak hozzá az  androidos telefonokra fejlesztett biztonsági megoldáshoz. A táblagépekre kifejlesztett verzió esetében, már közvetlenül a menüből elérhető az a nyelv beállítás, amely 25 lokalizált nyelvopciót kínál fel a felhasználók számára. Természetesen a szoftver mindazon funkciókkal is rendelkezik, amelyek a korábbi verziójú ESET Mobile Security-t népszerűvé tették, ezek közé tartozik a kéretlen SMS/MMS szűrés, a lopásgátló modul GPS helymeghatározással, a SIM kártya azonosítás, a Táv-lezárás és a Táv-törlés is.

Az Online Biztonsági Márka Követő (OSBT) globális kutatási projektből – amely az online biztonsági márkák követésével foglalkozik - kiderül, hogy az összes internet felhasználó 36 %-a okostelefonon keresztül kapcsolódik  a világhálóra, 19%-uk mobiltelefont, 10%-uk pedig táblagépet használ. A Gartner felmérése szerint 2011 utolsó negyedévében az okostelefon eladások 50.9 %-a Android operációs rendszerű telefont érintett. Az OSBT kutatása szerint a bejelentett adatvesztések 16 %-a biztonsági incidensek következménye. "Ezek a készülékek nem csak személyes adatokat, de titkos üzleti információkat is hordoznak, amelyeket korábban a felhasználók csak az irodai gépeiken tároltak."– jelentette ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Az ESET Biztonsági Intelligencia Csoport vezetője, Robert Lipovsky szerint is jelentős növekedés figyelhető meg az Android készülékekre leselkedő veszélyek tekintetében, ezt az ESET víruskutató laborjainak statisztikái is mutatják. Az új termék azonban nem csak a vírusoktól véd meg az új különös viselkedésalapú érzékeléssel, hanem adatvédelmi funkciókat is nyújt lopás vagy elvesztés esetére.

Az ESET Mobile Security for Android tulajdonságai:

- Egyedülálló viselkedésalapú érzékelés: Gyanús tevékenység érzékelésekor a telefon jelzi a veszélyt.

- Lopásgátló modul: Több biztonsági szűrő is segíti a felhasználót a telefonon tárolt adatmennyiség megőrzésében, abban az esetben, ha a készüléket ellopják, vagy a tulajdonos elveszíti. A GPS helymeghatározás képes az eltűnt készüléket egy másik telefonról küldött „távparancs”segítségével lokalizálni.

- Kéretlen SMS/MMS szűrés: Testre szabható lista alapján szabályozható, hogy mely feladóktól érkezhet SMS/MMS üzenet, és melyektől nem, és egyszerűen blokkolhatók az ismeretlen számról érkező üzenetek.

- Hívás blokkolás: Blokkolja a kéretlen hívásokat mindkét irányban. Hatásos eszköz a gyermekeiket ellenőrizni kívánó szülők kezében.

- Értesítendő címzettek: Lehetőség van egy vagy több megbízható telefonszám megadására, amelyek riasztási SMS üzenetet fogadhatnak abban az esetben, ha ismeretlen SIM kártyát helyeznek a telefonba. 

- Biztonsági vizsgálat beépített feladatkezelő segítségével:
Minden fontos telefonfunkcióról információt nyújt, beleértve a töltöttségi állapotot, a szabad lemezterületet, a futó folyamatokat, továbbá Bluetooth és a készülék láthatóság funkció is elérhető az eszköz használatával.

- Új, átgondolt felhasználói felület: Androidhoz és a Google Play áruházhoz igazított grafikus elemek.

- Uninstall Protection: Eltávolítás elleni védelem: Jogosulatlan felhasználó nem törölheti az ESET Mobile Security-t a mobil eszközről.

Az ESET Mobile Security-ről még több információ található ezen az oldalon: http://www.eset.hu/otthoni/mobil A termék pedig itt érhető el a Google Play oldalán: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása