Az üzlettársam, mondd, akarsz-e lenni?

2013. április 09. 09:13 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Akarsz-e mindig, mindig üzletelni? - na jó picit elferdítettük a Kosztolányi Dezső verset itt a Költészet Napja előtt nem sokkal a mai téma kedvéért. Ami nem más, mint hogy látszólag kapunk egy szívhez szóló személyes levelet, ami igazából nem hogy nem is nekünk lett címezve, hanem egy rafinált spam.

A magyar nyelvű spamek sajnos egyre inkább jelen vannak, emlékezhetünk a legutóbbi, halálhírrel reklámozó Tóth Erikára. Mi éppen most részesültünk a Google-ban is találatokat kapó "Schmidt Tamás üzlettársat keres" című körlevélben, ezek szerint gigantikus mennyiségben lehet az illető levelezőrendszerében olyan kallódó névjegy, melyeket merő véletlenségből és Fülig Jimmy őszinte sajnálatára nem tud szegény beazonosítani :-)

Az ismeretlenektől érkező kéretlen levél ajánlhat bármit, érdemes lehetőleg óvatosan kezelni az ilyeneket. Ahogy a valóságos életben is alaposan megnézzük, kivel társulunk, pláne üzletileg, egy "Tisztelt Cím!" kezdetű idegennel is elég valószínűtlen a hosszútávon kölcsönösen és gyümölcsözően prosperáló üzleti vállalkozás.

Aminél még jobban kilóg a lóláb, ha észrevesszük, mások is kaptak szép számmal ebből a tömegesen kiküldött körlevélből. Aminél nem erősíti a bizalmi indexet az sem, hogy különféle változatos e-mail címekről, és akár többszörösen is érkeznek ezek.

A főellenségről, az állítólag kevés ráfordítással otthonról is végezhető, kiemelkedően magas jövedelmet ígérő könnyű munkákról már írtunk jópárszor, de a szokásos öszvéresdi mellett még két jellegzetes vonal szokott jelentkezni: bombabiztos online rulettel alapozhatjuk meg anyagi gyarapodásunkat, vagy már magáért a pénzkeresés receptjéért is előre pénzt kérnek. Ez utóbbi esetben akár az is lehetne a borítékban a "Tudja ön, hogy kell kis munkával könnyen pénzt szerezni? Küldjön ezer forintot egy válaszborítékkal és megtudhatja!" kérdésre: "Pontosan így".

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2013.04.10. 18:58:16

Szemlátomást nem csak ez az "E-mail címét a névjegyeim közt találtam..." módon terítik, hanem máshogyan is.
listazz.com/content/mlm-vagy-egy%C3%A9b-kamu-munka
süti beállítások módosítása