Ethical Hacking Day Reloaded

2018. november 14. 12:02 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Szürkék a hétköznapjaid, éjszakánként álmatlanul hánykolódsz, évek óta foglalkoztat az etikus hackelés gondolata? Érdekel egy független, tabumentes, szabad szellemű, értékközpontú, tudattágító és intellektuális esemény az IT biztonságról? Akkor Neked is itt a helyed a 2018-as Ethical Hacking Day Reloaded rendezvényen!

A fenti, eredetileg a Szélső-közép rádióműsortól kölcsönzött beharangozó nyomán ajánljuk most az Ethical Hacking Day a tavalyi után immár második alkalommal megrendezett eseményét, a 2018-as Reloaded konferenciát. Hogy minél többen férhessetek be, ezúttal egy nagyobb méretű helyszín áll rendelkezésetekre november 22-én, ez pedig az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai campusa.

A szükséges regisztrációt az alábbi weboldalon tudjátok elvégezni: http://sysadminforum.hu/2018/10/30/regisztralj-nalunk-a-2018-as-ethical-hacking-day-re-reloaded/

Kedvcsinálónak pedig álljon itt a részletes program, mi vár rátok. "Teknősből pisztoly vagy emberből birka? - avagy hogyan hackeli meg egymást a humán és a mesterséges intelligencia?" Ezzel a címmel hallgathatjuk meg Keleti Arthur T-Systems IT Biztonsági Stratéga előadását. Mindenkinek a fülében csenghet még a "Mellékhatások tekintetében kérdezze meg..." kezdetű mondat, és mellékhatások természetesen nem csak a gyógyszerek háza táján lelhetők fel, hanem az internetes biztonság területe sem mentes ezektől. "Mellékhatások - az IKT fejlődésének nem várt árnyoldalai, az informatikai világ görbe tükre". Ez lesz a címe Csizmazia-Darab István, Sicontact IT biztonsági szakértője előadásának.

Milyen is lehet az, amikor magát a felhasználót hackelik? Ezt pedig Schneck Zsolt, a MasterIT szakértőjének bemutatójából tudhatjuk majd meg, amely a Social engineering testközelből címet viseli. dr. Simon Béla rendőr őrnagy viszont a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkezik majd, és prezentációjának segítségével képbe kerülhetünk a kibertérből érkező összetett csalások és az erre adható rendészeti válaszok témaköréből. Kiss Zoltán a Fortinettől a Zero-day veszélyeiről, a Shadow IT szerepéről, és az ezzel kapcsolatos problémákról, lehetséges válaszokról fog majd beszélni nekünk.

"Több mint testőr - Egy jó testőr nem csak véd, hanem mindenre figyel" - ezt fogja körüljárni Bardócz Gyula a Panda Security részéről, míg Kocsis Tamás, a SecureNetworx szineiben pedig az információszivárgás észlelése Open Source eszközökkel tárgykörébe vezet majd el bennünket az ő utánozhatatlan egyéni stílusában. A játékok hackelése Windows platformon sem maradhat ki a sorból, és aki erre vállalkozott, nem más, mint Balázs Zoltán az MRG-Effitas részéről.

Emellett szót ejtenek majd a kártevők elleni harc során alkalmazott gépi tanulásról is, ez utóbbit Gyebnár Gergőtől (Black Cell) hallgathatjuk meg "A machine learning szerepe a threat huntingban" címmel.
Az eszközszintű határvédelem alapjait Csinos Tamás (Clico) tolmácsolásából ismerhetjük meg majd behatóbban, míg a biztonsági kamerarendszerek sebezhetőségeinek témáját az Alphasonic szakértője, A. Molnár Péter fogja alaposabban körbejárni.

Végül, de semmiképpen nem utolsósorban Varga Csaba (Óbudai Egyetem - Keleti Károly Gazdasági Kar Kancellár), aki egyúttal Kabuli misszió vezetője is tart előadást "Információ (biztonság) speciális esetei és a hatékonyság viszonya, költségek, felelősség" címmel.

A rendezvényt pedig a virtuális világ és valóságos problémákkal kapcsolatos téma zárja, ezt pedig Dr. Keszthelyi András fogja tartani, aki az Óbudai Egyetem-Keleti Károly Gazdasági Karáról érkezett. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők november 22-én, csütörtök reggel.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása