A tizedik utáni parancsolatok

2008. július 15. 21:46 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ha valaki esetleg nem ismeri az első tizet, legalább lehetne benne annyi jó érzés, hogy olyan alapvető, Rejtői szabályokat betartson, mint hogy "Márta napján ne lopj!", vagy hogy "Kerüld a részeg embert, hogy téged se molesztáljanak hasonló állapotban!" és hasonlók. Hogy az olyan empatikus vezérlőelvekről ne is beszéljünk, mint hogy gyerekektől, bajbajutott emberektől, óvódából, vagy kórházból rabolni, oda betörni nem ildomos - ezt az ideillő jó kis kifejezést egyenesen Fülig Jimmytől kölcsönöztük.

Egész pontosan a szecsuáni földrengéskárosultak számára gyűjtöttek adományokat egy weboldalon, ám a 23 esztendős Yang Litao saját magának próbálta meg átirányítani ezeket a pénzeket. A kínai károsultak javára gyűjtő Vöröskereszt oldalát feltörve, megszerezte az adminisztrátori jelszót, megváltoztatta azt, és a sajátjára állította át a számlaszámot, de emellett kártevőkkel is megfertőzte az oldalt. Emiatt később 72 órára le is kellett azt állítani, hogy mentesíteni tudják - ezidő alatt nem is tudtak további felajánlásokat fogadni.

Még idejében sikerült lefülelni a csalást, még mielőtt nagyobb összegekhez jutott volna hozzá, és most két év börtönnel honorálták az akcióját.

Semmilyen empátiát nem vagyunk képesek érezni ezzel kapcsolatosan. Egy "vegyük el a gazdagok pénzét a bankokból" akcióban talán még bele lehet vizualizálni esetleg valamiféle Robin Hoodos vadromantikát, de a bajbajutott emberek számára gyűjtött pénz megcsapolása mélyen szánalmas cselekedet.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.05.06. 19:46:07

Egy érdekes kezdeményezés: meg lehet nézni a seriff weboldalán, ki ül éppen a börtönben, névvel, cselekménnyel, fotóval.
www.lacrossecounty.org/sheriff/InmateView/Start.aspx

Ugyebár Angliában - nagyon helyesen nem tökölnek holmi személyi jogi maszlaggal, szépen kiteszik az iskolák faliújságára névvel, címmel, fényképpel a pedofilok adatait, hogy kikre kell vigyázni.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.11.27. 17:35:04

Elképesztő videó arról, hogyan vesztik el a házaikat a bedőlt amerikai lakáshitelesek.

Nekem az a legdurvább resz, mikor órák alatt kipakolnak mindent a szemétbe, mielőtt a bank eladná, és közben meg zöldre festik a füvet.
informacio.blogter.hu/299143/legvarak_hitelbol
süti beállítások módosítása