Captcha törés ipari méretekben

2008. szeptember 02. 11:01 - Csizmazia Darab István [Rambo]

 A szó a "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" rövidítése, a Wikipédia szerint "teljesen automatizált nyilvános Turing-teszt a számítógép és az ember megkülönböztetésére" lehet talán a legjobb fordítása, és ugye a célja az lenne, ne bottal piszkálják azokat a webes szolgáltatásokat, amiket a készítők hús-vér embereknek szántak.

Hiába szeretnék azonban a szolgáltatások, weblapok készítői megakadályozni az automatizált használatot, úgy tűnik a hirdetésekben, blogokban folyamatosan toboroznak, foglalkoztatnak embereket, akik meg éppen ezt hivatottak megakadályozni.

Egyszer korábban már foglalkoztunk ilyesmivel a Google bejelentőlap kapcsán, és most ismét egy érdekes cikk látott napvilágot. Egész iparág foglalkozik a mesés Indiában captcha töréssel, komplett tarifarendszer van életben. Az egyik ilyen például a decapter.com vállalkozás, melynek weblapjáról most megtudhatjuk - ha eddig esetleg nem tudtuk volna - hogyan növeljük üzleti hatékonyságunkat három egyszerű lépésben:

1. Regisztráljunk
2. Lépjünk kapcsolatba az adminisztrátorral és PayPalon keresztül utaljuk a munkadíjat.
3. Bejelentkezés után máris ellenőrizhetjük egyenlegünket.

Nagy gálánsan még azt is felajánlják a becses megrendelőnek, hogy csak a sikeresen felismert változat esetében kell fizetnie.

A munkaerő toborzásnál az alábbi szempontok érvényesülnek:
- könnyű munka
- nincs szükség előképzettségre
- nincs szükség befektetett tőkére
- heti fizetési rendszer működik
- otthonról végezhető munka
- rugalmas időbeosztás
- mindenki akkor dolgozik, amikor számára alkalmas

A kisvállalkozások hirdetéseinek garmadájával találkozhatunk, amelyben felajánlják számunkra szolgáltatásaikat.

"24/7 rendelkezésre állás. 30 számítógéppel és 90 munkatárssal várjuk megrendelését. Bármilyen nemű captcha problémáját gyorsan megoldjuk magas színvonalú csapatunk segítségével"

"Captcha begépélő szolgáltatás, kedvező árak. Ezer tétel mindössze 1.25 dollár, napi kapacitás akár százezer tételig."

De vannak egész vállalatok is, akik a "legjobb áron", száz készenlétben álló munkatárssal várják a szíves megrendeléseket. Úgy tűnik, a szövegalapú captchaknak tényleg leáldozóban van a csillaguk, és nem (csak) azért, mert vannak programok, amik túljárnak az eszükön, hanem mert ember embernek farkasa, illetve captcha begépelője.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.09.02. 14:52:28

balfaszok ezek az indiaiak. bizonyos kapcsa kódok törésére 60-70%-os helyes megfejtés mutatóval bíró algoritmusok is léteznek. lásd neménvótam linkje
süti beállítások módosítása