Érezd a ritmust, vedd át az ütemet!

2009. április 22. 17:47 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Dübörög a hangfalból egy üzenet. Illetve ez az üzenet inkább a monitoron közlekedik, és a fejlődés útján ez a Google szakemberei által elképzelt modell is egy újabb állomás lehet a Captchak evolúciós sorában.

Gyorsan elintézzük a kivételt: irodákba zsúfolt, fillérekért dolgozó indiai bérrabszolgák ellen természetesen és sajnos nem véd, de felvázolhat egy utat a jövő "humán-e vagy" kérdésére. A publikus szolgáltatást az erőforrást rendelkezésre bocsátók nem szeretnék, ha nem hús-vér emberek, hanem gonosz automata szkriptek használnák vagy terhelnék le. Meg ugye a xvbuads533461@ kezdetű címekről sem akarunk spam és kártevőhegyeket kapni.

Human vagy robot, ez itt a kérdés, akkor nemesb-e a Captcha, ha tűri...

 

Azon kevés alkalmak egyike, amikor a Delirium Tremens hasznos is lehet

Egyszer már írtunk a 3D ábrákról is, most pedig ábrák minta szerinti elforgatását kell elvégezni egérrel. Ez a megoldás is érdekes és látványos, azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy például próbálgatással is megérheti megfejteni a delikvensnek, mert az ugyebár ingyen van, ideje meg van temérdek.

A Google tervezete szerint a pacalpörköltös tányér alfaszögben történő elforgatása hozza majd meg a kívánt eredményt ;-)

 

Bűvös kocka után bűvös Captcha

 

A megfelelően forgatott ábráknak lehet még egy érdekes biztonsági momentuma: nem lenne szerencsés, ha azokat is (például 10-20-100-360 féle?!) felindexelné a Google, mert akkor máris elkezdenék gyártani hozzá a reCaptcha programokat (amit enélkül és így is;-). Mindenesetre ez a forgatásos módi is egy biztató ötlet, meglátjuk, hogyan válik be a gyakorlatban, ne mondják majd rá, hogy "nincsen rajta Captcha" :-)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása