Nindzsák és szamurájok

2009. június 19. 20:12 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Obi-Wan Kenobi szerint "Harcolni sokféleképp lehet". Nincs ez másként a kéretlen e-mail üzenetek küldőinek világában sem, akik vágynak arra, hogy levelük érdeklődést és rákattintást váltson ki.

Egy régi Hofi viccben a katona élményekről volt szó, mikor is az őrmester furmányos kérdéseket tett fel az újoncoknak: "Emberek, kinek van itt gépjárművezetői jogosítványa?", "Emberek, ki szeret olvasni?" vagy "Emberek, ki tud itt rajzolni?". Azonban a jelentkezők rendre hopponmaradtak, mert a beugrató kérdés után a szabvány válasz mindig ez volt: "Oké, akkor indulás, takarítsa ki a vécét". Egyszer új őrmester érkezett, aki felsorakoztatta az újoncokat és megkérdezte azokat: "Emberek, ki akarja kitakarítani a WC-t?" Mindenki meglepődött, és úgy érezte, eljött az ő ideje, akkor ehelyett biztos valami kellemes feladat várható. A jelentkezőnek azonban végül ezt mondták: "Nagyszerű, örülök hogy önként jelentkezett, akkor lehet is indulni takarítani, ott a vödör és a rongy!".

Sokszor és sokat foglalkoztunk már spamekkel, kanadai gyógyszerész oldalakkal, és azt a végkövetkeztetést vontuk le akkor, nekünk igazából semmi szükségünk kínai (.CN) oldalakra való kattintásra, lehetőség szerint érdemes ettől tartózkodni. Állítólag az ember attól ember, hogy ugyanazt a dolgot más nézőpontból is tudja látni, ennek függvényében újra tudja értékelni, új tartalmakat és összefüggéseket képes az egyszer már megismert jelenségek mögé látni. Einstein például szeretett hegedülni, és önéletrajzi könyvében azt írja, aki besavanyodik és csak a saját szakterületére szorul be, az sosem tud olyan jó gondolatokra jutni, mint aki nyitott és befogadó az élet minden területére. Ekkora babérokra mi nem törünk, csak egy aprócska levélkére nézünk rá. Ezúttal a kanadai gyógyszerész oldalakra mutató levelek két archetípusát mutatjuk be, ami a post címét is ihlette.

Az első trükkös ninja versenyző kőkeményen becsap minket, azt állítja, ott vannak az interneten a fényképeik valahol, és hogy állítólag fel is iratkoztunk valamilyen Riqpi nevű szolgáltatásra. Csellel arra csábít, kíváncsiságunknak engedve kattintsunk. Ám mindegy mit szeretnénk, a megerősítés és a nem működő leiratkozás egyaránt a gyógyszerész oldalra visz. Nem mellesleg látszólag saját e-mail címünkről érkezett a küldemény.

A másik levél sem mentes ugyan egy kis cseltől, de itt szemtől szembe őszinte szamuráj mentalitással megkapjuk az arcunkba már a levél tárgyában: "Medication refills". És a feladó címe látszólag is és valójában is megegyező: Barbicana ő, nincs itt kérem semmi titkolódzás. Bár az igazi link el van ugyan rejtve egy audiomarket.com-os cím közbeiktatásával, de ennyi belefér, valóban azt kapjuk, ami a subject: megintcsak Kínában, a szokásos pasztillák társaságában kötünk ki. Jó lenne látni egyszer egy statisztikát arról, vajon melyik harcmodor az eredményesebb. És állítólag tényleg élnek a Földön olyan élő hús-vér Homo Sapiensek, akik valóban vásárolnak ezekből :-O Persze amikor valaki rakétából akar kerítést hegeszteni magának - és életbenmaradásával egyúttal kizárja magát a Darwin díjból - már semmin sem csodálkozhatunk.

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pomme 2009.06.20. 00:09:03

Lécci ne használjátok már ezt a "gyógyszerész" jelzőt, a hamis gyógyszert áruló spammerek és csatolt bűnbandáik hol gyógyszerészek már?

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.20. 07:03:50

"És állítólag tényleg élnek a Földön olyan élő hús-vér Homo Sapiensek, akik valóban vásárolnak ezekből :-O"

Mit gondolosz, miből táplálkozna a Darwin-díj legendája, ha nem lennének ilyenek? :D

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.06.23. 17:49:03

Szia Pomme!

Köszi a hozzászólást. Nem akartuk megbántani az igazi gyógyszerészeket. de ez a szóhasználat terjedt el a szakmában. Javasolhatnál esetleg helyette valamit, addig is idézőjeles formában fogom használni.
süti beállítások módosítása