Blame Canada! - Frissítve

2010. május 10. 18:11 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Esetleg adjunk erre a nemes célra kétszáz forintot, de legalább küldjük tovább ismerőseinknek. Első ránézésre tucat spam és hoax terhes történetek jutottak eszünkbe. Ám aztán később, jobban megvizsgálva másodikra is ;-)

Harmadikra talán lehet egy kétségbe esett ember segély kiáltása (a spam levél PDF formátumban ITT olvasható). De a helyzet azért ennél lényegesen bonyolultabb. Nyilván van egy olyan vetülete is a dolgoknak, hogy kéretlen levelet nem szeretünk kapni, semmilyen ügyben sem, akár volt méltánytalanság, akár nem. A levél magyarságával viszont ezúttal nincs baj, régi bankos adathalász levelekhez viszonyítva nem lelhetőek fel a nyersfordító programok ordító hibái.

A vicc szerint lopni csak annyit érdemes, hogy ügyvédre is jusson belőle. Vagyis alapból ha valaki a húsos fazék közelében, vagy a politika boszorkány konyháiban vagy a zsíros állami megrendelések közelében szaglássza a zaftos illatokat, átlagfeletti anyagi jólétben leledzik, négy lakása van, gyűjtsön, tegyen félre szűkös időkre, és ne sikoltozzon itt nekünk, ha aztán egyszer kihúzzák alóla az ezüst tálcát, és megszűnik a kivételezés. Villamossal kell járnia: a többi hétköznapi emberhez hasonlóan a megszokott Bentley helyett, a kaviáros, pezsgős fényűző terítékek helyett mostantól a világ egyik leggazdagabb emberéhez kell járnia ebédelni, igen a McDonaldsba ;-)

"10 éven keresztül a teljes vírusvédelmi rendszerét én fejlesztettem, de több éven keresztül az általam fejlesztett védelmi rendszerek védték az összes vámhivatalt, vegyi és gyógyszergyárakat, az ország mára egyetlen és óriási acélgyárát, nyomdákat, kórházakat, polgármesteri hivatalokat". Ez különösen érdekes, jelentkezhetnének ezek a műintézmények, de a azok a vírusvédelmi cégek is, akik őt alkalmazták, így le lehetne ellenőrízni, ha egyáltalán van mit.

Mások is kaptak a levélből, még szlovák változat is létezik, amelyre a szakértők annyit mondtak, hogy olyan passzív szerkezetet használnak benne, ami állítólag ritka a mai élőnyelvben. Mindenesetre a magyar, angol és szlovák változaton túl sikerült még egy finn verzióra is ráakadni, sőt van lengyel átirat is. Még egy országokat átívelő Bikicsunáj szintű rajongói klub is létrejöhet ebből  ;-)

A mérlegelés közben folyamatosan az állítólagosan fejbelőtt állítólagos orosz spammer, Alexey Tolstokozhev járt a fejünkben. Mi is volt az? Semmi adat a Googleban, semmi adat a Spamhauson. Ott volt a csupasz blog, amely szemre ugyan már hónapok óta vezetve volt, bár valójában az arhcívum linkjei nem mutattak sehova, és a domain foglalás már egyértelműen le is leplezte: az csak pár nappal korábbi volt. Mégis ellenőrzés nélkül rámozdultak az újságok, újabb nigériai magyar törzset, igazi Maot megszégyenítve. A terv valószínűleg az volt, hogy ha már elegen linkelnek erre az oldalra, akkor hirtelen kitesznek valamilyen kártevőt. Ez szerencsére a leleplezés miatt elmaradt.

Most meg itt vannak ugyan ezek a Google által fellelhető bírósági dokumentumok, amiknek eredetiségét, valóságtartalmát, hitelességét nem lehet egyértelműen eldönteni. De legalább a hivatkozott PDF dátuma nem tegnapi, és a Virus Total sem mutat ki benne friss PDF exploitot, persze lehet, hogy még most reszelik azt a Metasploitban ;-) Mindenesetre szorgalmas embernek kell lennie annak, aki 111 változatot is készít egy dokumentumból.

Ezenfelül az sem világos, mit lehet kezdeni tegyük fel ötezer jószándékú naív ember felajánlott kétszáz forintjával. Bár az épp kerek egymillió forint, de attól még úgyanaz a magánszemély áll szemben Kanadával, mint eddig aki nem élt a fellebezési jogával. Talán ennyiért a Bárándy ügyvédi irodában már fel lehet tenni három kérdést ;-) Ha elővesszük Pólya György: A gondolkodás iskolája című könyvben szereplő hozzáállást, igaz-e, hamis-e, hihető-e, életszerű-e az egyszerre elküldött öt különböző nyelvű hosszú segélykérő levél, kinek a céljait szolgálhatja - nem egyszerű eldönteni, kivéve ha valóban csalásról van szó. Ekkor a sűrű fillér jó fillér szellemében értelmet nyerhet a dolog.

Kicsit zavaros, szerteágazó X aktás lett ez a poszt, és a "Nincsenek válaszok" lett a fő tanulság, persze emellett gyanús jelek vannak bőségesen. A történet túlságosan körmönfontan hosszadalmas, bonyolult, körülményes, talán a Bűn az élet Moldova könyvben szerepel, hogy ha valaki sikeresen kéregetni akar a Keletinél, frappánsan ki kell találni már jó előre a történetet, ami nem is lehet hosszabb két mondatnál: például ellopták a táskáját, és pénz kell a hazajutáshoz az állítólagos vonatjegyre. Ennél bonyolultabb sztorit a járókelők különben már végig sem hallgatnak. Elég hihetőnek kell hangzania, szánalmat keltőnek kell lennie, és ne legyen ijesztő sem.

Ehhez képest ebben a rákos hozzátartozóról, válásról, munkanélküliségről, hajléktalanságról, méltánytalan ítéletről olvashattunk és minden erős érzelmi hatás kiváltására alkalmas eseménysor állatorvosi lóként egyszerre szerepelt, talán egy Csernus doktor jobban kielemezhetné magát a levelet. A hihetlen és hiteltelen motívumot erősíti a több különböző pénzintézetnél: CIB, MKB, Volksbank párhuzamosan vezetett számla is, ha valaki "nagyon szűkölködöm", akkor mi a frászért nyit meg ennyi számlát?

Szóval eléggé bűzlik a történet így, de ha van is valóságalapja, akkor sem sok sanszot adnánk rá, hogy talál olyan országot, aki egy ilyen gyerektartási ügy miatt egyáltalán komolyan elgondolkodna Kanada beperlésén. Igaz, történhetnek meglepő és nem várt események, gondoljunk csak most a MÁV ellen indított keresetre, vagy hogy Magyarország hadüzenetet küldött 1941-ben az USA-nak. Vagyis nincs olyan abszurd, ami esetleg a nagybetűs ÉLET-ben mégse történne meg csak amiatt, hogy kevéssé valószínű. Ennek ellenére semekkora összeggel nem fogadnánk az ügy sikerére, és a magunk részéről nem teszünk bele kétszáz forintot sem, bár egyébként néha szoktunk adakozni, és jó ügyeket támogatni. Valahogy annyira abszurdnak tűnt a szituáció, hogy a South Park Bigger, longer, uncut mozifilm változata azon nyomban felidéződött a Blame Canada! dallal :-) Mindenesetre aki szeret olvasgatni trükkökről, spamekről, bátran ajánljuk a Legendavadászat vagy a Hogyan lopjunk kontinenst című könyveket. Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség - ismételte nekünk oly gyakran az őrmesterünk is ;-)

Zárás előtt még egy lehetséges forgatókönyv változat. Az internet tanúsága szerint valóban folyt egy Vargay kontra Kanada per, erről itt lehet dokumentumokat találni. Ebben az esetben felmerülhet az a verzió is, hogy esetleg nem maga a főszereplő, hanem egy létező ügyet és személyt felhasználó nemzetközi csaló próbál meg így pénzt gyűjteni. Ha pedig valóban volt jogsérelem, és mégis a főhős írja a leveleket, akkor viszont szerintünk nem jó utat és módszert választott a harcához.

Ha esetleg valaki erről a konkrét ügyről, perről, Kanadáról vagy magáról Vargay Péter Zsoltról többet tud, vagy csak ő is kapott a levélből egy példányt, kommenteljen bátran. Ha pedig nekünk lesz esetleg további infónk, mi is frissítjük majd a posztot.

 

* * * FRISSÍTÉS   * * *

Az lenne a kérésünk az olvasók felé, hogy aki kap BÁRMILYEN nyelven ILYEN VARGAY levelet, küldje el nekünk azt KOMPLETTEN. Vagyis nem csak sima szoveges forwarddal, hanem a TELJES levelet fejlécestül (levél továbbítása mellékletként opció), hogy alaposan meg tudjuk vizsgálni ezeket.

Ide lehetne küldeni: rambosoft GILISZTA commodore64 PUNKTE hu

Előre is köszönjük.

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2010.05.10. 20:37:00

Idézetek a hup.hu/node/86385 fórumból:

Egyik:

"Nem a mekkáfonyát írta a csóka, hanem a viroverseer nevű víruskergetőt, és tényleg sokáig az ő cuccai védték egyes bíróságok rendszerekeit. Tényleg matematikus, és volt olyan matematikai bizonyítása, amitől leesett pár egyetemi dolgozó álla."

Másik:

"Nekem pont osztálytársam volt ez a Vargay péter és tényleg ő fejlesztette a Viroverseer nevű víruskeresőt. Amolyan bolond zseni. Vagy zseni bolond?

Abban az időben fejlesztőmérnök voltam és felügyelgettem a cég IT rendszerét is (egy szerver meg vagy 20 kliens) és megvetettem a főnökkel ezt a vírusvédelmi rendszert. Teljesen jól működött, havonta kaptunk frissítést, emlékszem Péter a DOTE-ra meg a KLTE-re járt vírusokat gyűjteni az ottani nyitott hálózatokból. Még 5.1/4-es floppy lemezeken jöttek a frissítések (1995 környéke). Ami lényeg, teljesen korrekt üzlet volt, minden jól működött."

Harmadik:

"A volt cégem is használta anno a virusírtóját, volt olyan eset, hogy bejött hozzánk mert nálunk volt
meg az a vírusminta amit felhaszált, és nálunk tesztelt egyszer.
Egyszer csak eltüntek a frissítések és nem tudtuk, hogy most mi van, be kellett szerezni másik virusírtót."

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.05.10. 22:21:09

Szia Géza!

Köszi a kommentet. Hát azt gindoltam én már olyan régen vagyok ebben az antivírus dologban, hogy mindenkit ismerek, de ezek szerint mégse. Pedig olyan nagy öregek mellett voltam, mint Kis János, a katona Farmosi István, a Safe kft.s Szegedi Imre, jártam be a V2 épületbe floppys Chkvir frissítésért a Onehalfot visszafejtő Leitold Ferihez, stb.

A Viroverseer-rő persze hallottam már. Most nezem ezt a linket:
itcafe.hu/tema/melyik_a_legjobb_virusirto_progi/hsz_29546-29546.html

Ha valakinek, akkor neki aztán tényleg tudnia kellene, hogy ez a spamelős módózatú a captatio benevolentiae (jóindulat elnyerése) eléggé kontraproduktív, Így szerintem még nyitott kérdés valóban ő írta-e ezeket a leveleket, vagy a nevével él vissza valaki.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.05.11. 09:02:17

Most látom, hogy volt külön szlovák (eurós) és külön cseh (koronás) verzió is. Akkor ezzel együtt "véletlenül" hat különböző nyelven jelent ez meg kvázi egyidőben, három különböző bankszámlaszámmal :-O

www.hoax.cz/retezove-emaily/madarsky-spam----pomoc-peter-vargay/

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.05.11. 09:08:45

Az angol verzióban szerepelnek a szomáliai kalózok is. Ez sajnos a magyar változatból kimaradt. Kár érte. :-)
hup.hu/node/86385#comment-1009770

Tigris 2010.05.11. 12:18:28

Tisztelt Barbalics Úr!
Az interneten több nyelven, többek közt magyarul is kering egy levél, melyet Vargay Péter írt és amelyben leírja, hogy hogyan perelte Kanadát. A hollandi Emberi Jogok Intézete szerint Ön képviselte az urat. A levelet annál is inkább furcsálltam, mivel kéri, hogy ügyésznek, ügyvédnek továbbítsuk a levelét, miközben azt hiszem, 2007-ben már képviselte ?t egy jogi szakember, Ön.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy a levél tartalma valós-e, mennyiben, illetve hogy az Ön tudomása szerint hogyan áll az ügy. Ugyanis egyik részr?l a levél nagyon hasonlít a Nigériából és hasonló helyekr?l érkez? pénz átutalását kér? átverés-levelekhez, ugyanakkor ha ez igaz, a történet valós, akkor ennek nem körlevelekben lenne a helye. Az utóbbi esetben az úrnak nem pénzre, hanem nemzetközi jogi képviseletre lenne szüksége.
Az ok, amiért megkerestem, az az, hogy bár magam is munkanélküli vagyok, segíteni nem tudok, de ennek a levélnek mindenképpen szeretnék nyilvánosságot adni, akár úgy, hogy mindenki figyelmét felhívom rá, hogy ez kamu, akár úgy, hogy van egy ügy, aminek nyilvánosságra és támogatásra van szüksége.
Várom válaszát.
Üdvözlettel
MM

S a válasz:

Tisztelt MM Úr!

Megtisztelő érdeklődésére válaszolva közlöm, hogy az ENSZ Humán Rights Committee által nyilvánosan közzétett No. 1639/2007 ügyszámú döntés 2009.07.31-én a hivatkozott valós ügyet lezárta, az eljárás a fenti döntéssel végérvényesen befejeződött.
Tisztelettel:

Dr B. I. ügyvéd,
társasági szakjogász, biztosítási szakjogász

Egyébként az ügyet per nélkül zárták le, elutasították, ugyanis: „inadmissible under article 5(2)(b) OP, failure to exhaust domestic remedies”, tehát VP nem élt az itthoni jogorvoslat lehetőségével.
forrás: sim.law.uu.nl/SIM/CaseLaw/CCPRcase.nsf/a3cdc980fe0bd523c12567b70044cc02/2bbceb44eaae65b6c1257648002ab4d0?OpenDocument

részletesen:
sim.law.uu.nl/SIM/CaseLaw/CCPRcase.nsf/3167fd85523cbf75c12567c8004d4280/216059f1a305aaaac12576490034c8cc?OpenDocument

Rengeteg változata van a levélnek, én franciával és göröggel találkoztam.

Boorisz (törölt) 2010.05.11. 12:49:22

Annyira irigylem azokat az embereket akik nem csak pornót kapnak mint én.

Tigris 2010.05.12. 13:10:33

Részemről el tudom küldeni, de a levelet a tudomásom szerint sosem Vargay úr küldi, lévén hogy szegény annyira csóró, hogy e-mailje sincs (mobilja van). Mellesleg ha elolvasod a levelet, nem említi, hogy ő írná a levelet, hanem másokat kér hogy másokhoz juttassák el, tehát meg is indokolja, miért nem érdekes a feladó.

Amúgy tessék, az én fejlécem:

+OK 1973140 octets follow.
Return-path: <orosz.imre.dobozolo@upcmail.hu>
Envelope-to: tigrincs@tigrincs.hu
Delivery-date: Mon, 10 May 2010 07:12:47 +0200
Received: from s23.mediacenter.hu ([195.70.48.77])
by mail.mediacenter.hu with esmtp (Exim 4.69)
(envelope-from <orosz.imre.dobozolo@upcmail.hu>)
id 1OBLIN-0007hf-Oy
for tigrincs@tigrincs.hu; Mon, 10 May 2010 07:12:47 +0200
Received: from viefep12-int.chello.at ([62.179.121.32])
by s23.mediacenter.hu with esmtp (Exim 3.36 #1)
id 1OBLI3-0008Vi-00
for tigrincs@tigrincs.hu; Mon, 10 May 2010 07:12:28 +0200
Received: from edge02.upcmail.net ([192.168.13.237])
by viefep12-int.chello.at
(InterMail vM.8.01.02.02 201-2260-120-106-20100312) with ESMTP
id <20100510050600.CFHE8481.viefep12-int.chello.at@edge02.upcmail.net>;
Mon, 10 May 2010 07:06:00 +0200
Received: from vte ([89.134.179.233])
by edge02.upcmail.net with edge
id Fh3Q1e04g52Y6r502h3RGT; Mon, 10 May 2010 07:05:55 +0200
X-SourceIP: 89.134.179.233
Message-ID: <0047AB1E955DA2ADA3AD2BDD25D4EE27@vte>
From: =?iso-8859-2?Q?Vargay_P=E9ter?= <orosz.imre.dobozolo@upcmail.hu>
To: <muk@mail.tvnet.hu>
Subject: =?iso-8859-2?B?U2Vn7XRz6Wch?=
Date: Mon, 10 May 2010 07:03:25 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_NextPart_000_12B3_08A87A57.A8AD8427"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
Disposition-Notification-To: =?iso-8859-2?Q?Vargay_P=E9ter?= <orosz.imre.dobozolo@upcmail.hu>
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-Cloudmark-Analysis: v=1.1 cv=SLkC287PFWo6d7eSEiSBB9255DBOWQ3bwOwHXJiyZoo= c=1 sm=0 a=jPJDawAOAc8A:10 a=o7kzLXVHS1sA:10 a=9w_aQDbYx_azopMJhGAA:9 a=qiNIcleUY8d91bqr7G2yXDLO7kAA:4 a=jiObf9B0YAUA:10 a=AcJNXtNo7VnebSPVt0oA:9 a=u2XwHFXnuPsxe5MVYOEA:7 a=MNT_O8cZFIK0ZN1KpiMJjazoo40A:4 a=HXfae_bayExQdyQVBkAA:9 a=Hr6FnReGvZbHMjAJGwgA:7 a=_v5ihUi3QmylWCvkkGQd7YlFAPgA:4 a=diV1Cm6KfS4A:10 a=HpAAvcLHHh0Zw7uRqdWCyQ==:117
X-MediaCenter-MailScanner-Information:
X-MailScanner-ID: 1OBLI3-0008Vi-00
X-MediaCenter-MailScanner: Found to be clean
X-MediaCenter-MailScanner-SpamCheck: not spam (too large)
X-MediaCenter-MailScanner-From: orosz.imre.dobozolo@upcmail.hu
X-EsetId: 28BF1728D51F7C6937B9177CDE4530

debian 2010.05.13. 21:32:24

A cég neve ez volt:
TENZOR Szoftver Fejlesztő és Földmérő Betéti Társaság (4026 Debrecen, Hatvan u. l/c. I/2.)
A doksiban Fenzor néven találtam.

Sheriff az égből 2010.06.02. 11:58:31

Hali,

Bar spamnek spam, a sztori igaz. Sot, ha konyvet irna belole
nemtudnatok lejonni rola.

En dologoztam vele a Tenzorban anno, sokat tanultam tole
es barataitol kollegaitol, jol ismerem Petert. Ottvoltam vele a
Legfelsobb birosagon, a TVK-ban, az Alkaloidaban es rengeteg
egyeb helyen ahol hasznaltak a programot. Sajnos a mai napig
nincs szemleleteben sem hasonlo virusvedelmi rendszer.

Annyit eltudok rola mondani, hogy egyetemista koraban peldaul
bebizonyitotta egy az iskolan tanitott tetelrol amit 20 eve tanitanak,
hogy hamis. Programozasbol alig engedtek at, hogy nemtud
programozni, par ev mulva az egyetem megvette a rendszeret.

A sztori reszleteirol nemerzem magam jogosultnak, hogy sokat irjak,
tegye meg azt o. Sajnalom, hogy igy megszivattak, megerdemelne
ez a sztori kicsit tobb figyelmet.

Aki Kis Janost ismeri annak a Vargay Petert is illene ismerni. Kis Janos
anno konyveben emlitest is tesz ra.

Emlekszem, volt egy polimorf virus ami elkodolta a winyot
szektoronkent es utana hasznalhatatlan volt minden hacsak nem
fizettel. Csak o tudta megirni a visszakodolot, senki masnak nemvolt
ra megoldasa a vilagon.

A Viroverseernek igazabol az internet rohamos fejlodese es az uj
operacios rendszerek elterjedese tett be. Amig csak adathordozon
terjedtek a virusok, addig kordaban lehetett tartani oket, mert
lehetett tudni mi terjeng az orszag hatarain belul. Az internet
es a fergek es a sok olcso semmit nemero virusvedok megjelenesevel
a piac leszukult, ezutan ment ki kanadaba.

Ott gyakorlatilag ehberert elment dolgozni egy komplett
tuzfal/virusvedo gyartohoz, ahol ket het utan olyan tiszteletet
vivott ki maganak, hogy nagyon nehezukre esett mikor a tortentek
miatt ugymond menekulnie kellett onnan.

Nyilvanvalo azis, hogy mineki a maga szerencsejenek a kovacsa es
valahol elrontott o is valamit. Nem tortenik mindenkivel ilyen, de
nemfeltetlenul a sajat hibajabol tortent es szerintem ez bakivel
megtortenhet.

Ugyanakkor nemtudom mit tudna barki is tenni. Szarugy. Kuravara
sajnalom az egeszet.

Mazsika1 2021.04.20. 11:17:12

Én a Legfelsőbb Bíróság Informatikáján dolgoztam. Vargay Péter volt a Legfelsőbb Bíróság által megvásárolt antivirus program fejlesztője.

A szoftver VirOverseer. Teljesen assembly kódban készült, 2 modulból állt, a telepítésénél ( 1994-1995 táját tekintjük!) az elesit.exe kiélesítette a programot arra az egy gépre, amire telepítették, és onnantól másolhatatlan lett. Ezt úgy csinálta, hogy a (floppy) lemeznek arra a részére mozgatta a fejet, ahova normál módon nem megy az operációs rendszer használata közben. Már ez nem egy egyszerű dolog, itt ismerni kell a floppy vezérlő regisztereit, és teljes utasításkészletét és ezt is ugyebár ASSEMBLY-ben kellett megírni, , - onnan olvasott ki élesítő adatokat, majd az alaplap és a merevlemez sorozat/gyári számából képezett egy kódot, amit felírt erre a floppy lemezre, annak is arra a részére, ami a DOS számára normál módon elérhetetlen, - és ezután erre a számítógépre csak erről a floppy lemezről lehetett újratelepíteni a programot, egy esetleges merevlemez újraformázás után. De ha a hardver megváltozott, a program működésképtelen lett.

A program rezidens része minimális, mindössze 12 kByte memóriát foglalt a memóriából. A működésében gyakorlatilag átvette a DOS int13h, és int21h (diskette, general dos functions) rendszerhívásokat, és minden lemezművelet a szoftveren keresztül mehetett. Itt került elemzésre a lemezre esetlegesen írni akaró algoritmusok természete és gyanús jel esetén azonnal blokkolta a lemezre írást, és riasztó hangjelzést adott. ( az "irtós változat" le is irtotta azonnal a vírust.) A program működési elve miatt ismeretlen vírusok ellen is tökéletesen védett.

A Vargay Péter tényleg elképesztő tehetségű és tudású ember, de nemcsak abban amiben itt a szoftver kapcsán hirtelen gondolnánk: amikor assemblyről beszélünk, és abban programozta a kódot, ismerte, mert ismernie kellett a hardverek felépítését de nemcsak a processzort, ( x86 architecture) hanem a környező cuccokat is, mint pl. i/O kártyák, VGA kártyák alaplapok chipek integrált áramköreit, stb., azokat is stack, register szinten, fejből (!!!) .)

Egyszer kaptunk vírust, Debrecenből 4 órán belül fenn volt, és pár perc alatt leirtotta, de előtte a debug programmal lelistáztatta az IP, CS, memória stb. és a képernyőn futó listában megkereste a kódban, hogy hol van a vírus algoritmusa, és ott előttem mutatta, hogy... látod itt van a mov al, 1h, stb stb, és jön az int21h, itt hívja a vírus a general dos functions-t, itt írja be magát .. stb.

A srácnak szóval egészen kivételes és különleges tudása volt, valóban zseni, matematikus -algoritmustervező,- szoftverfejlesztő mérnök, villamosmérnök, és vírus algoritmus kutató.

A története ott volt tragikus, amikor gyakorlatilag kicsalta egy ismerőse Kanadába hogy ott dolgozzon, kimentek a családdal, majd ott lenyúlta a nőjét, és az egész végkifejlet oda ér be, hogy nagy valószínűséggel ki akarták vonni (MAFFIA !!!) a magyar piacról, mert lehetetlenné tehette volna a McAfee, a Symantec és a többi vírusvédelmi szoftver eladásait.

Telefonon beszéltem vele még régebben, akkor említett egy Dombi László nevű embert, akinek köze lehetett az ő tönkretételéhez.

Majd kreáltak neki egy pert, amiben mindenét elvesztette.
Én nagyon jól ismertem a Pétert, lehetséges, hogy a levél végén már az elkeseredésében írt olyasmit, ami miatt sokak számára furcsának tűnik a történet, de én tudom, hogy nem az.

Az egész története igaz. Pert indított Kanada ellen, persze sajnos egymaga nagyon esélytelen....
süti beállítások módosítása