Foci VB és a kártevők

2010. június 14. 11:25 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A múltkori posztban inkább csak az online fogadással kapcsolatosan kérdésre fókuszáltunk, de természetesen - és sajnos - nem maradt el az eseményt felhasználó egyéb kártevői tevékenység sem.

Dancho Danchev számolt be róla, hogy az Adobe egy nulladik napi sérülékenységét kihasználó exploitot tartalmazó weblapra irányítják az áldozatokat. A fertőzési módszerről a Websense is kiadott már egy videót, melyet a YouTube-on is megnézhetünk. A kártékony HTML oldal aztán dolga végeztével továbbít minket egy hamis gyógyszerész oldalra, valószínűleg azért, mert mind a két kampányt ugyanaz a bűnözői kör menedzseli.

Ugyancsak érdemes átgondolni, ha arról kapunk kéretlen levelet, hogy olcsó vb jegy áll rendelkezésünkre vagy éppenséggel nyertünk a foci vb lottón, vagy látszólag maga Beckham lesz a követőnk váratlanul a Twitteren.

De ilyenkor gombamódra szaporodnak a hamis weblapok is, melyek a megtévesztést szolgálják, végcéljuk pedig a megfertőzött gépekről megszerezni a személyes, jelszó, banki, stb. adatokat.

Az pedig már csak puszta mellékhatás, hogy a Twitter rendszere vajon bírni fogja-e az eddigi napi 55 millió poszthoz képesti megemelkedett üzenetszámot, vagy esetleg összeomlik.

Mindenesetre mi igyekezzünk megóvni magunkat a hasonló spamektől, csalásoktól, kéretlen PDF-ektől, fertőzésektől, illetve ezek helyett kattintsunk inkább a TV távirányítón ;-) És ha nemzeti csapatunk nem is került be a résztvevők közé, örüljünk ezúttal annak, hogy nem olyan országba születtünk, ahol pusztán a VB meccsnézés miatt halál jár.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása