Újabb postafiók, újabb politikus

2010. július 09. 11:11 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Aki esetleg olvasta a korábbi hírt, amikor Sarah Palin republikánus elnökjelölt postafiókját feltörték, gyaníthatta, hogy a poszt címében szereplő "mit tanulhatunk az esetből?" kérdés nem mindenkinek lesz majd gyakorlati, némelyeknek megmarad költői. Most végre a demokraták is bebizonyíthatták, semmivel sem alábbvalóbbak, ők is remekül tudnak áldozatul esni, sőt megy ez nekik lovon és trapézon is.

Külföldön vagyok (Skóciában), nem vagyok elérhető telefonon, ellopták a tárcámat, a nagykövetség még nem reagált, küldj pénzt gyorsan, tízezer font jó lenne a hazajutáshoz, később majd megadom - szól az email. Természetesen a levél csalás, vélhetően Bob Dvorsky a Yahoos postafiókjának korábbi feltörését nem észlelte, így jött aztán a klasszikus csalási forgatókönyv

Hazai aggyal már az is egyfajta érthetetlen extrém perverziónak számíthat, hogy egy ismert politikus ismeretlen emberektől kérjen kölcsön pénzt. (A klasszikus vicc szerint a híres politikus egy egyetemre látogat, ahol az egyik hallgató az után érdeklődik, mivel készüljön erre a pályára, hogyan lehetne ő maga is politikus. Kinek a pénzét költi fiatalember? - kérdezi a politikus. Hát az apám szokott minden hónapban küldeni egy csekket. Gratulálok fiam, akkor már el is kezdte.)

Nem csak amerikai, hanem brit politikus is kért már Nigériában állítólagosan ellopott tárcája miatt elektronikus levélben pénzt, ugyancsak egy feltört gyenge jelszóval vagy gyenge emlékeztető kérdéssel védett email fiókja miatt - ezen lehetne/kellene változtatniuk, na meg a rendszeres jelszó cserén is.

Nálunk nem tudni mi lenne a végkifejlet egy hasonló esetben, de ha arra gondolunk, már Isaura felszabadítására és Esmeralda szemműtétjére is adakoztak, hát nagy valószínűséggel itt is bejönne a spamküldők számítása ;-)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása