Úgy 15-21 hónap

2010. szeptember 28. 21:15 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A cím nem arra utal, mennyi idő alatt lehet megtanulni elfogadható szinten siklóernyőzni, vagy akár emeltszintű nyelvvizsgát tenni potonghua (mandarin kínai) nyelvből, hanem annak a valószínű börtönbüntetésnek a mértéke, amely Sarah Palin Yahoos postafiókjának feltörőjére várhat hamarosan.

Mint emlékezetes, nagyban a választási kampány alatt, 2008 szeptemberében a neten fellelhető publikus információk segítségével törték fel a republikánus Sarah Palin postafióját, jelszó emlékeztető segítségével. Ne menjünk most abba bele, normális dolog-e egy politikustól yahoos címen üzemelni, de a publikus adatok óvatlan közzétételéről, felelőtlen megosztásáról már mi is értekeztünk egy korábbi posztban, és a feltörésnek is számos saját Wikileaks cikke lett.

A malmok szemlátomást Amerikában sem őrölnek sokkal gyorsabban. David Kernellt bűnösnek találták a 2008-as illetéktelen számítógépes behatolásban, emellett az igazságszolgáltatás akadályozásában is, mert tette után megkísérelte törölni a gépéről a feltörés bizonyítékait is. A 2010. október 29-ére várható ítélethirdetés előtt a védőknek még formailag van lehetőségük fellebbezést benyújtani, ám ha nem történik jelentős fordulat az ügyben, és mégsem sikerül próbaidőt kiharcolni, úgy a címben jelzett 15-21 hónap leltöltendő börtönbüntetés látszik valószínűnek.

Vagyis most kiegészíthetük a "Mit tanulhatunk a Sarah Palin esetből" című kérdésre adható válaszok körét a "mit ne adjunk meg jelszóemlékeztető kérdésnek" mellett azzal is, nagyjából milyen súlyú ítélet várható egy ilyen cselekmény után a bíróságon.

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrtx 2010.09.29. 08:28:37

Az azért egy kérdés, hogy csak Sarah Palin esetében szabnak ki kilyen büntetést, vagy más esetben is lehet erre számítani?! :)

bolhabetu 2010.09.29. 16:47:14

Egyes rosszindulatú pletykák szerint a hölgyből még akár elnök is lehet . Olyan 15-21 hónap múlva kiderül.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.09.30. 17:04:09

@vrtx:

Arra tippelek, jól látod a kérdést, és nem mindig van ez így ;-)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.09.30. 17:09:59

@bolhabetu:

Meglátjuk. Ha arra gondolok, hogy Schwarci is kormányzó lett a Stallone Pusztító című film után, a 24 óra 3-as évad után meg lett a színesbőrű amerikai elnők, most már csak a későbbi évadok női elnöke hiányzik a jóslatokból. Reméljük, akkor már kevesebbet yahoo mailezik majd, mert a kezére ütnek ;-)
süti beállítások módosítása