Az Apple bemutatta az iPhone 5-öt. Vagy mégsem?

2011. június 08. 12:00 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Úgy tűnik, mostanában hétmérföldes lépésekkel szaporítjuk a "Vagy mégsem?" típusú posztjaink számát. Ehhez a még meg sem jelent, de mi máris bemutatjuk tipikus esete szolgáltatott újfent muníciót.

A technikai fejlődés sebessége lassan eléri a Mézga Aladár Különös kalandjaiból ismert szintet, ahol a gyártó gépsor végén már azonnal be is zúzzák a terméket, mert mire végigért rajta, már el is avult. Ami a mobiltelefonokat illeti, néhány havonta, félévente jönnek a még újabb, még többet tudó modellek. Néha valós bennfentes infók is kiszivárognak, szintén néha a fejlesztők erős izgalmi állapotban ottfelejtik a mintadarabot a kocsmában, sőt még szinténebb néhanéha pedig a Gizmodo jól bemutatja azt legelsőként, majd ezekután jönnek a jól "megérdemelt" házkutatások. Ám sokkal többször történik meg az, hogy kéretlen emailben, üzenetben, linkben kapunk kamu értesítést arról, hogy megjelent a 100.100.

Most nem más írt nekünk levelet, mint a noreply@apple.com, már csak emiatt is dagadhat a keblünk a büszkeségtől. Az üzenet tárgya "Finally. The amazing iPhone 5. Now available in black edition.", benne pedig az alábbi szöveg: "Még mindig az ósdi, őskövület fatengelyes iPhone4-edet használod te lúzer a szuper iPhone 5G helyett? Pedig ez tényleg vékonyabb, gyorsabb és kisebb mint valaha." Kicsit rímel mindez egy korábbi posztunkkal, melynek stílszerűen: "Még nem is létezik, de mi már letölthetjük" volt a címe. Nagyjából itt is hasonló a helyzet, a kéretlenül érkezett sudribunkók levele helyett inkább bátran hagyatkozzunk például a mértékadó Appleblogra: az iPhone 5G ugyanis még nem kapható, nincs is készen.

Ámbátor a mellékelt kép igen tetszetős, hitelesnek igyekszik mutatkozni, ez ne tévesszen meg senkit. A szétcsúsztatható hardveres billentyűzet inkább csak néhány megszállott szirupos vágyálma, ilyesmi a hivatalos specifikációk, megerősített tervek között nem szerepelt, lásd "különálló billentyűzet: esély 0%".

Nem vágyálom viszont a spam levéllel terjedő Windows .EXE formátumú trójai kártevő, amely azért szerencsére 65% feletti VirusTotal felismerést bír produkálni.

Érdekes, hogy ez a próbálkozás már nem is az első ebben a témában, már májusban is volt egy hasonló, ám az is biztos, a telefon végleges megjelenéséig nem is ez lesz az utolsó a sorban. Már csak emiatt is: Apple híreket kizárólag csak őstermelőtől!

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2011.06.29. 11:46:21

Csak óvatosan itten az ilyen flamewar gerjesztő szurkapiszkákkal :-)

Tapasztalatból mondhatom, lehet szeretni a Mac-et, még ha az ára természetesen - főleg nekünk magyar pénztárcával mérve - valóban nem kevés. Kártevő ügyileg sem rossz választás. A telefon az már más tészta, ahogy látom a környzetemben, a fél-egy évenkénti csere mármár konzervatív szenilitásnak számít ;-)
süti beállítások módosítása