Kártékony antivirus linkek - villám őrjárat 4.

2011. július 25. 13:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egyfajta röpke "Link Patrol" keretében teszünk időnként kisebb őrjáratot hamis antivírusok, a hamis antivírust terítő linkek nyomában, különösebb sallangok, terjedelmesebb tiszteletkörök nélkül. Ezúttal a Blue Flare Antivirus perdült ki középre, hogy táncával szórakoztassa a vendégeket.

Időről időre kipécézünk magunknak egy-egy hamis antivírust, amely éppen aktuálisan körbejár, hamis riasztásokat eszközöl, és persze elmaradhatatlan motívumként az abszolút használhatatlan teljes verzióért kér némi pénzmagot is cserébe. A mai darabunk is illeszkedik ebbe a logikai sorba, ám van benne valami újsütetű agyafúrt evolúciós extra részlet, amely miatt kiválik az eddigi szürke hamis AV tömegből, mondhatni kiemelkedik mint gladiátor az eunuchok táborából.

A minden csoda három napig tart jegyében annak lesz érdekes a Szellemvasút is, aki már nem száznegyvedharmadszor utazik vele körbe. Ugyanígy az unalomig ismert xxx trojan found, yyy virus detected már sokaknak nem okoz csontig ható riadalmat, így hát a készítőknek megint spirázni kellett egyet a korábbi ügymeneten, fokozandó az izgalmakat.

Erre remekül alkalmas az a fajta félelem, amikor figyelmetlenségből rossz címzettnek küldünk ki levelet. Ez megtörténhet úgy is, hogy emberi hibából adódóan kapkodunk, de a véletlen Reply to All is bekavarhat az ügymenetbe, és persze fertőzött számítógép is tehet hasonlót. Akivel már történt ilyesmi, az tudhatja, milyen változó kort megszégyenítő hőhullámok törhetnek így rá az emberre nagy hirtelen. Nos hát erre lehet építkezni - gondolták a rossz fiúk - és a már megszokott mukinyulas kamuriasztások mellett nosza ilyen figyelmeztetések is megjelennek legott: Figyelem, "F*ck blondy” tárgyú levél megpróbálta elhagyni a postafiókunkat, ám megkönnyebülhetünk, mert a derék becsületes jóravaló Blue Flare tábornok ezt lám ügyesen és szolgálatkészen megakadályozta. Ugye mi jóbarátok vagyunk?

Nyilván az angol nyelvterület lesz inkább ennek a módszernek a hálásabb balek közönsége, ettől függetlenül azonban újfent megállapíthatjuk: aki így akar pénzt keresni, annak fáradhatatlanul meg kell újulnia, márpedig a kártevőterjesztők erre szemlátomást nem hogy képesek, de láthatóan a tárgykör Főnix madarat megszégyenítő művészei.

Zárni minden villám őrjáratunkat egységesen ezzel az univerzális okossággal fogjuk: "Soha ne használjunk és ne telepítsünk olyan programot, amelyre rákeresve a Google szinte összes találata „How to remove...” szófordulattal kezdődik."

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása