Facebook biztonsági útmutató

2011. augusztus 22. 11:11 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Örömmel üdvözöljük azt a kezdeményezést, amely a Facebook használatával, biztonságos beállításaival és a lehetséges veszélyekkel foglalkozik kimondottan fiatalok, szülők és tanárok számára.

Ha azon gondolkodunk, ki is lenne a legfelelőbb arra, hogy egy ilyen összefoglalót készítsen, arra a megállapításra juthatunk, éppen maga a Facebook látszik a leglogikusabbnak (úgyis ők változtatgatják havonta a felhasználói szerződést, így majd könnyebben és gyorsabban frissíthetik a saját leiírásukat ;-).

Sok fontos részletre kiterjed az összefoglaló, beleértve olyan dolgokat, mint például legyen a jelszó erős, mindenhol használjunk egyedit, ha már nem Facebookozunk, lépjünk ki a kijelentkezés gombbal, mert a böngésző bezárása nem elég, és hasonló tanácsok szerepelnek a 14 oldalas képes PDF formátumú kiadványban. Ismertetnek benne jellegzetes csalási típusokat, amelyek kéretlenül érdekes videokat, játéklehetőségeket ígérnek, kitérnek arra, miért cél az identitás ellopása, mire használhatják azt a bűnözők.

A tanácsok között szerepel hasznos, biztonsággal kapcsolatos böngészőkliens kiegészítők használata éppúgy, mint a HTTPS választás előnyeinek ismertetése, illetve az óvatos, biztonságtudatos letöltés, a linkek kattintás előtti ellenőrzése és hasonlók.

Az applikációk, üzenetek helyesírása vagy annak erőteljes hiánya is lehet egyfajta intő jel, és ez nemcsak a kéretlen álláshirdetésekre igaz.

Mindenesetre a Facebook a maga levelét megírta, hogy aztán könnyeivel is telesírta-e, azt nem tudhatjuk, de mindenképpen hiánypotló a munka, amelynek egyértelműen csak örülni lehet.

Hogy aztán hányan olvassák majd el a célcsoportból, közülük hányan szívlelik meg a bennefoglaltakat, és aztán ennek hatására javul-e majd számottevően a 210 országban több, mind 500 millós felhasználói tábor biztonsági helyzete, majd idővel elválik, ha lesz ilyen, mi szívesen beszámolunk róla.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása