A gyermekrák Saga folytatódik: 1 tweet = 1 dollár

2012. január 16. 14:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy csalók azt állították, egy állítólagos rákos kisgyermek megosztásonként 3 euró centet kap a műtétjéhez magától a Facebooktól. Egy másik hamis üzenetben pedig azt állították, 10000 Faceook megosztás után egy 18 hónapos beteg kislány ingyen kapna új szívet. Akkor úgy gondoltuk, nice try, ilyet is láttunk, nem hittük el, ennyi. Ám a csalók szemlátomást nem adják fel ilyen könnyen.

Az említett akció nem állt le, sőt a láncolat újult erővel folytatódik a Twitteren és a Tumblr-en is. Ugye emlékszünk, a korábbi Facebookos változat még 3 centet ígért lájkonként.

Nos, azóta az újabb játszmában már a téteket is felemelték, legalábbis ami az ígéreteket illeti. Mindkét helyen a megosztásonkénti, retweetenkénti díj már 1 USD az állítólagos beteg gyerek javára, amit a Twitter és Tumblr fizet szintén állítólag.

Nos a Facebookos trükkhöz hasonlóan ezek is hamis üzenetek, amiket nem szabad elhinni. Ahogy Bill Gates nem osztja szét a vagyonát, nem lesz fizetős a Facebook és Jorge Csisztu elhunyt afrikai milliomos sem hagy kisebb vagyont Csisztu Zsuzsára, úgy most is megkérünk mindenkit, még a legjobb szándékú felhasználót is, hogy hasonló csalók üzeneteinek gépies továbbításával ne járuljon hozzá egy hoax további terjedéséhez.

Előző posztunk végén pedig már soroltunk fel bőségesen tippeket arra nézvést, ha valaki valóban akar és tud segíteni, milyen valódi segítségeket tehet embertársaiért felesleges lájkolások helyett.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása