Az USA számítógépeinek 30%-a fertőzött

2012. augusztus 08. 15:48 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az Egyesült Államok egyébként is nagyjából állandó szereplője az első 10 kártevővel leginkább sújtott országnak. A kimutatás szerint az első, de cseppet sem megtisztelő helyen érdekes módon Dél-Korea található, ott 57%-os a valamilyen malware-t tartalmazó PC-k aránya.

A Panda adatai alapján készült összeállítás szerint a svájciakat irigyelhetjük leginkább, ott ugyanis mindössze 18.4% a beteg gépek mutatója, de emellett Svédország és Norvégia is jól tartja magát ebben a rangsorban. A beszámoló szerint a kártevők összetétele azt mutatja, a korábbi kiterjedt féregjárványok helyett újabban egyre nagyobb tortaszeletet foglalnak el a banki trójaiak, de a váltságdíjat követelő úgynevezett ransomware programok is gyakoribbá váltak.A kártevők számának szűnni nem akaró gyarapodása komoly gond, jól mutatja ezt az ESET Threat Center által összegyűjtött adat is, miszerint 2011-ben az adatlopásos esetek 69%-a volt valamilyen kártevő aktivitáshoz köthető. Ugyancsak érdekes az is, hogy tavaly az amerikai munkavállalók több, mint 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy legalább egyszer használta személyes informatikai eszközét munkahelyi célra is (BYOD, Bring Your Own Device), miközben 66%-uk számolt be arról, hogy munkahelyén egyáltalán nincs semmilyen cégpolicy, kötelem, előírás a saját tulajdonú okostelefonokkal, táblagépekkel, laptopokkal kapcsolatosan. A növekedésről még érdemes az AV-Test két ábráját is megidézni, ezek szerint csak a 2011-es évben közel 18 millió új kártevő keletkezett, míg a 2012-es összes kártékony kód mennyiségére az óvatos becslés is legalább 70 milliós értéket említ, és ezek még ráadásul idén tavaszi, márciusi számok.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása